Aydın Sağlık-sen’de Seçim Heyecanı

Sağlık-Sen Aydın Şubesi’nin 4. Olağan Genel Kurulu geniş bir katılımla yapıldı.

Kongrede mevcut Başkan Baki Karaer’in karşısına başka bir rakip çıkmadı.
Sağlık-Sen Aydın Şubesi 4. Olağan Genel Kurulu, Egeler halk Eğitim Merkezi’nde yapıldı. Genel kurula Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Kemal Çırak, Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, İzmir Şube Başkanı Recep Atçı, Manisa Şube Başkanı Mustafa Irgat, Denizli Şube Başkanı Metin Yüksel Koçoğlu, Konya Şube Başkanı Himmet Bayar, Aydın Sağlık-Sen yönetim kurulu üyeleri ve delegeler katıldı.

Kongrenin divan başkanlığını da yapan Genel Başkan Yardımcısı Kemal Çırak, Memur-Sen ve Sağlık-Sen’in Türkiye ve dünya için çok önemli birer sivil toplum kuruluşu olduğuna işaret etti. Çırak, “Bölgesinde güçlü bir Memur-Sen ve Sağlık-Sen ailesi yaşanan sorunların çözümünde ki duyarlığını Türkiye’nin yanı sıra tüm İslam ve Avrupa ülkelerine de göstermektedir. Dünyanın çeşitli yerlerinde zulme uğrayan Müslümanlar bizim insanımız ve bizim kardeşlerimiz. Artık yaşanan zulümler son bulsun. Bu amaçla bir üzerimize düşen görev neyse her zaman yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

“17 YIL YAPAMADIKLARINI BİZ YAPTIK”
Sağlık-Sen’in siyasi ve ideolojik değil hizmet sendikacılığı yaptığını kaydeden Çırak, “Birileri gibi ne siyasi, ne de ideolojik siyaset yapmadık. Sağlık-Sen yetkiyi aldıktan sonra son 4 yıldır sağlık çalışanlarının taleplerinin hepsini kazanıma dönüştürdü. Düzenlediğimiz toplantıya katılan o dönemin Başbakanı olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, sağlık çalışanlarına önemli müjdeler verdi. Başta yıpranma payı olmak üzere 3 önemli konudaki çalışmalar şuan son aşamaya geldi. Detayları Çalışma Bakanlığı Komisyonlarında görüşülüyor. İnşallah bunlar, Ekim ayı sonundaki torba yasaya yetiştirilecek. Toplu sözleşmelerde bu yıl ilk kez sağlık çalışanları adına ciddi kazanımlar elde ettik. Birileri çıkıp bunu sahada kirletmeye çalıştı. Kirletmeye çalışanlar 17 yıldır bu toplu sözleşmeyi almak için her türlü çabayı harcadı ancak başarılı olamadı. İlk kez bu yıl toplu sözleşmede taban aylığına zam yapılmasını sağladık ve biz bunu çok önemsiyoruz” şeklinde konuştu.

22 yıl önce Sağlık-Sen’e sendikacılığı yakıştıramayanların bugün Aydın Sağlık Sen'in destansı öyküsü karşısındaki içler acısı bir halin içerisine girdiğini kaydeden Sağlık-Sen Şube Başkanı Baki Karaer de, “Aydın Sağlık-Sen, ülke ve millet sevdası olan insanlardan müteşekkil bir teşkilattır. Kuru kavgaların değil, büyük sevdaların teşkilatıdır. Ülke ve millet sevdalılarının kurduğu ve bir araya geldiği Aydın Sağlık Sen, dayandığı güç itibarıyla milletimizin özüdür, özetidir. Bugün Türkiye’nin en büyük memur sendikası olarak, sağlık çalışanlarının hak ve menfaatlerini geliştirme yolunda gerçekleştirdiği çalışmalarla ülkemizin demokratik gelişimi için milletimizin gelenekle, değerlerle, manevi birikimle daha güçlü bağlar kurabilmesi yönünde kendisini vazifelendirenlerin sendikasıdır” diye konuştu.

Şube genel kurulunun Sağlık-Sen’in misyonuna ve hizmet sendikacılığı vizyonuna uygun bir şekilde gerçekleştiğini ifade eden Karaer, şunları söyledi: “Geçmişte olduğu gibi bugün de Genel Kurulları bir yarış olarak değil, yol arkadaşlarımızla birlikte el ele vererek sendikamızı daha demokratik bir yapıya kavuşturma süreci olarak görüyoruz. Çünkü; biz büyük bir aileyiz ve aile fertleri olarak, değerli delege arkadaşlarımızın teveccühleri neticesinde belli görevler alacağız. Kaybedenin olmadığı, katılımcı bir yaklaşım içerisinde kongremizi gerçekleştiriyoruz. Amacımız bayrağımızı daha ileriye taşımaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Şube Başkanlığımız sürecinde sendikamızın misyonunu sahada en iyi şekilde anlatma gayreti içinde olduk. Uzak-yakın ayırımı yapmadan, bütün üyelerimize ulaştık. Uzakları yakın edelim diye hizmet aracımızı sendikamıza kazandırdık. Güzel Aydınımızın en güzel semtinde mülkiyeti sendikamızın olmak üzere sendika hizmet binamızı kazandırdık. Hizmet sendikacılığın en güzel örneklerinden biri olan Işık vadi ve memur kent siteleriyle üyelerimizin konut ihtiyacını karşıladık. Herkesle tek tek ilgilenip, sorunlarının çözümü noktasında fikir alışverişinde bulunduk. İnanıyorum ki diğer ilçelerdeki arkadaşlarımız da aynı gayreti göstermişlerdir. Bu camiada üyelerimize ve sendikamıza, konumu ne olursa olsun hiç kimsenin kendi çıkarları doğrultusunda zarar vermesine izin vermedik. Çalışma şartlarının tüm zorluklarına rağmen, gerektiğinde en sevdiğimiz ailelerimizi ikinci plana atmak pahasına her alanda çalışanlarımızın yanında olmaya çalıştık. Bugünkü bulunduğumuz konumda emeğini esirgemeden çalışan, bizlere destek veren tüm arkadaşlarıma, temsilcilerimize, delegasyona, üyelerimize sonsuz teşekkür ediyorum”
“BİZ KİMSEYE KIRGIN DEĞİLİZ”
“Bütün bu çalışmalar neticesinde bugün Türkiye’nin en büyük ikinci hizmet kolunda yetkimizi perçinledik” diyen Karaer, sözlerini şöyle tamamladı: “Ama bu yeterli değildir. Sahip olduğumuz misyon, daha da büyümemizi gerektiriyor. Bizim sevdamızda, her türlü tehdide karşı millet egemenliğini ve demokrasiyi koruma mücadelesi var. Bizim bu niyetimize, azmimize ve gayretlerimize inanmayan, bize destek vermeyenler olabilir. Biz kimseye kırgın değiliz. Yumuşak başlıysak da uysal koyun olmadığımızın altını ısrarla çiziyorum. Birkaç siyasetçi ve bürokrattan güç devşirdiğini vehmederek, malum yapının da talimatıyla içimize nifak sokarak sendikamızı dizayn etmeye çalışanlara asla ve asla izin vermeyeceğimi herkesin bilmesini istiyorum”
Kongrede yapılan konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Seçimlere mevcut Başkan Baki Karaer’in hazırladığı listenin karşısına aday çıkmadı. Saat 17.00’ye kadar devam edecek olan oy kullanma işlemlerinin ardından sayıma geçileceği belirtildi.
Kaynak: İHA