Tarihi İsmail Bey Camisi'nde İnceleme

Vakıflar Samsun Bölge Müdürü Ali Şahin, Sinop'un Durağan ilçesindeki tarihi İsmail Bey Camisi'nde incelemelerde bulundu.


Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan'ın da eşlik ettiği incelemelerde Şahin, camiinin şadırvan ve tuvaletinin yenilenmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi.

Belediye Başkanı Kılıçaslan ise seçim vaatleri arasında bulunan İsmail Bey Camisi şadırvan ve tuvalet yapımıyla ilgili proje çalışmalarının başladığını belirterek, şöyle devam etti:

"Tarihi İsmail Bey Camimizin şadırvan ve tuvalet sorununun çözümü için geçtiğimiz günlerde Vakıflar Bölge Müdürlüğü nezdinde girişimlerde bulunmuş, söz konusu alanlarla ilgili inceleme yapılması talebimizi iletmiştik. Vakıflar Samsun Bölge Müdürü Ali Şahin, Emlak İşleri Şube Müdürü Cengiz Bedir, İnşaat İşleri Şube Müdürü Erdinç Çörekçioğlu ile İsmail Bey Camimizde incelemelerde bulunduk. Camimizin şadırvan ve tuvalet sorununun çözümü noktasında çalışmaların en ivedi şekilde yapılmasını talep ettik. Bu alanla ilgili proje çalışmalarının ivedi olarak yapılacağı sözünü aldık."

Kılıçaslan, Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Samsun Bölge Müdürü Menderes ALan ile de cami çevresinde inceleme yapma fırsatı bulduklarını kaydederek, "Kendisinden yapacağımız şadırvan ve tuvalet çalışmaları için destek istedik. İnşallah en kısa sürede camimizin bu sorunlarını da çözerek halkımızın hizmetine sunacağız" dedi.

Kaynak: AA