Niğde'deki Şiddetli Sağanak

Niğde merkez ve Çiftlik ilçesine bağlı bazı belde ve köylerde, dün akşam saatlerinde etkili olan sağanağın ardından meydana gelen selin verdiği hasarı tespit etmek için çalışmalar başladı.


İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Meram Elektrik Dağıtım AŞ ve Bozköy Belediyesi ekipleri, hasar tespit çalışmaları için sabah saatlerinde Bozköy beldesine geldi.

Belde merkezinde, yollara döşenen parke taşların sel sularının taşıması sonucu yığın oluşturduğu, bazı elektrik direklerinin ve ağaçların devrildiği görüldü.

Evlerini su basan belde sakinleri de temizlik çalışmalarına başladı.

Suların çekilmesiyle ekili alanlardaki zarar da ortaya çıktı. Bazı vatandaşlar toprak yüzeyine çıkan patatesleri toplarken, bazıları da ürünlerin üzerini tekrar toprakla kapatarak kurtarmaya çalıştı.

Bozköy Belediye Başkanı Yalçın Tekeli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün akşam saatlerinde etkili olan dolu ve sağanağın maddi hasara yol açtığını söyledi.

Dere yataklarının taşması sonucu sel meydana geldiğini ifade eden Tekeli, şunları anlattı:

"Alt yapıda, yollarımızda ve kanalizasyonda zarar var. İçme suyu ve elektriğimiz kesildi. Beldemize içme suyu veremiyoruz. Maddi zararımız çok, 65 küçükbaş hayvanımız telef oldu. Dere yataklarımız doldu. Patates tarlalarımız zarar gördü. Bazı evlerin giriş katlarını su bastı. Araçların geçemediği, yolların kapalı olduğu mahallelerimiz mevcut. Hasar tespit çalışmalarımız devam ediyor, mağdur olan vatandaşlarımızı dinledik. Selin yol açtığı zararların giderilmesi için gerekli çalışmalar başlatıldı."

Yeşilyurt Mahallesi muhtarı Emin Özbek ise dere yatağının kıyısında bulunan bazı evlerin duvarlarında çatlaklar oluştuğunu belirterek, iş makinelerinin taşıyamayacağı büyüklükteki kayaların sel nedeniyle 1 kilometre sürüklenerek, mahallede yığın oluşturduğunu, patates tarlasının bir kısmının su altında kaldığını kaydetti.

Dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak Niğde merkeze bağlı Bozköy, Kayırlı ve Orhanlı beldeleri ile Çiftlik ilçesine bağlı bazı belde ve köylerde su baskınlarına yol açmıştı.

Kaynak: AA