Oyun Fanatikleri İzmir'de Buluşacak

Yaşar Üniversitesi Bilişim Topluluğu (YÜBİT), Türkiye’nin en geniş katılımlı bilgisayar oyun festivalini düzenlemeye hazırlanıyor.

Oyun Fanatikleri İzmir'de Buluşacak
Geçtiğimiz yıl 300 bilgisayar oyunu tutkununu Selçuk Yaşar Kampüsü’nde buluşturan topluluk, önümüzdeki ay 400 kişiye, gelecek yıl Mayıs ayında ise bin 500 kişiye aynı anda oyun oynatmayı hedefliyor. YÜBİT Başkanı Mert Can Kılıç, 24 saat boyunca aralıksız bilgisayar başından kalkmadan birbiriyle yarışacak oyun tutkunlarının İzmir’deki buluşma için yoğun talepte bulunduğunu söyledi.


Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında, Türkiye’nin en büyük dijital oyun festivali olarak nitelendirilen etkinliği düzenleyen Yaşar Üniversitesi, Amerika Birleşik Devletleri, İspanya, Güney Kore, Almanya, İsviçre, Nijerya ve Pakistan’dan da bilgisayar oyun fanatiklerini bir araya getirmişti. Bu yıl da Selçuk Yaşar Kampüsü Spor Salonu’nda, yüzlerce oyun tutkununu buluşturmayı hedeflediklerini ifade eden Mert Can Kılıç, “Geçtiğimiz yıl Türkiye’de en fazla kişinin aynı anda oyun oynadığı partiyi gerçekleştirdik. Bu yıl sayıyı geçen yıla göre artırmayı hedefliyoruz. Öncelikli hedefimiz okul spor salonumuzda 400 kişilik bir LAN parti yapmak, ardından da gelecek Mayıs ayında Kültürpark’taki hollerde bin 500 kişinin katılacağı bir organizasyon düzenlemek. Her yaştan yarışmacılar, kendi bilgisayarları ile hem yarışacak hem de benzer beğenilere sahip oldukları insanlarla bir araya gelerek eğlenecek” dedi.

Bireysel ve gruplar halinde düzenlenen turnuvalarda birbiriyle yarışan oyun tutkunları, kendileri için hazırlanan özel ağda, Call Of Duty, Counter Strike, PES, Fifa, Battlefield, DotA, League of Legends, Age Of Empires ve Ultima Online gibi popüler oyunlar oynayacak. Selçuk Yaşar Kampüsü Spor Salonu’nda geçen yıl gerçekleştirilen etkinlikte için 2 bin metre internet kablosu, 800 metre de elektrik kablosu kullanılmıştı.

Birbirini hiç tanımayan kişileri bir araya getirerek, birlikte vakit geçirmelerini ve kaynaşmalarını sağlamak adına bu turnuvayı düzenlediklerini belirten Mert Can Kılıç, “Aklınıza gelen bütün bilgisayar ve konsol oyunları oynanacak, katılımın yoğun olduğu oyunlarda turnuva düzenlenecek. Etkinliğin, kendin getir kendin oyna konsepti gereği, bütün katılımcıların kendi bilgisayar ya da konsolunu getirmesi gerekiyor. Bu yıl da geçen yıl olduğu gibi, Türkiye’de en geniş katılımlı oyun turnuvasını düzenlemeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

LAN PARTİSİ NEDİR?
LAN Partisi, bir çok bilgisayar oyuncusunun bir araya gelerek yerel ağ üzerinden uzun süreli konsol ve bilgisayar oyunlarını oynamaları etkinliğidir. Etkinlikteki ana konsept "Kendin getir kendin oyna" prensibine dayanmaktadır. Bu konseptteki amaç, bilgisayarlara toplu halde erişim olan internet kafelerin ve benzeri yerlerin aksine, kendi teknik donanımınız ile oynamak ve ev konforunu sağlamaktır.
Kaynak: İHA