Okul İnşaatındaki Kavgayla İlgili Davada Karar

Emet ilçesinde, 2012 yılının mart ayında okul inşaatında çalışan işçilerle bir grup arasında çıkan kavga ve sonrasında yaşanan olaylarla ilgili tutuksuz yargılanan 48 kişiden 22'si 1 yıl 3'er ay, 3'ü 10'ar ay hapis, 4'ü ise 6'şar bin lira para cezalarına çarptırıldı.


Emet Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmada, "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik", "kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlemek", "kamu malına zarar vermek" suçlarından yargılanan sanıklardan bazıları ile avukatları hazır bulundu.

Savcının mütalaasını vermesinin ardından kararını açıklayan mahkeme, sanıklardan 22'sinin 1'er yıl 3'er ay, 3'ünün 10'ar ay hapis, 4'ünün 6'şar bin lira para cezalarına çarptırılmasına, 19'unun ise beraatlerine hükmetti.

İlçedeki pazar yerinde, 13 Mart 2012'de, Anadolu Öğretmen Lisesi inşaatında çalışan iki işçi ile ilçe halkından bir grup arasında yolda birbirlerine omuz atma meselesi yüzünden tartışma çıkmasının ardından, kavga inşatta çalışan diğer işçiler ve bazı kişilerin toplanmasıyla büyümüştü. Şantiyeye taş atıp işçilerin konakladığı konteyner ve çadırları ateşe veren grup, Kütahya'dan gelen çevik kuvvet ve jandarma timleri ile İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından dağıtılmış, olaylarda bir polis memuruyla 4 jandarma eri hafif yaralanmıştı. Emet Cumhuriyet Başsavcılığı, olaylarla ilgili polis ve jandarma ekiplerinin çektiği video görüntüleri ve fotoğrafların incelenmesi sonucu iddianame hazırlamış, 48 sanık aleyhine dava açmıştı.

Kaynak: AA