Milas'ta Avlanma Pulu Satışı Yarı Yarıya Düştü

Avlanma izin pulu ücretlerine 19 Eylül’den itibaren zam yapılacağını duyuran Milas Avcılar Atıcılar ve Amatör Balıkçılar Spor Kulübü Derneği Başkanı Mustafa Özkan, Güllük Dalyanı’nın ava kapatılmasıyla avlanma pulu satışlarında yarı yarıya düşüş yaşandığını söyledi.

Milas'ta Avlanma Pulu Satışı Yarı Yarıya Düştü

Milas Avcılar Atıcılar ve Amatör Balıkçılar Spor Kulübü Derneği Başkanı Mustafa Özkan, avlanma izin pulu ücretlerindeki artış ve pul satışının durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. 19 Eylül 2014 tarihinden itibaren avlanma izin pullarında zamlı tarife uygulanacağını söyleyen Özkan; “Şuan için dernek üyelerine geçerli olan fiyat tarifesi; il geneli avlanma izin pulu 70 lira, Türkiye geneli avlanma izin pulu ise 110 liradır. 19 Eylül 2014 tarihinden itibaren bu ücretlere zam uygulanacak. Uygulanan zamma göre; 70 lira olan il geneli avlanma izin pulu 100 liraya, 110 lira olan Türkiye geneli avlanma izin pulu da 150 liraya çıkarılacak. Üyelerimizin zamsız fiyattan yararlanabilmeleri için bu tarihten önce evraklarını tamamlayarak, derneğe müracaat etmeleri gerekiyor. Öte yandan dernek üyesi olmayan avcılara uygulanan fiyat tarifesi ise hemen hemen iki katıdır.” diye konuştu.

DALYAN GİTTİ PUL SATIŞI DÜŞTÜ
Güllük Dalyanı’nın av yasağına tabii yerler kapsamına alınmasının bir takım sıkıntılar getireceğini çok önceleri gündeme taşıdıklarını belirten Özkan, yasağın olumsuz etkilerinin gün yüzüne çıkmaya başladığını söyledi.

Güllük Dalyanı’nın ava kapatılmasıyla birlikte yerel değerlerden olan keklik ve yaban tavşanı avında ciddi bir artış gözlemlediğini ifade eden Özkan, durumun ciddiyetinin farkına varılması gerektiğini belirterek; “Avcı arkadaşlarımızın ve bizlerin gözlemlerine göre keklik ve tavşan avında büyük bir artış var. Bu artış bu yerel değerlerimizden olan av hayvanlarının neslini tehlikeye düşürebilir. Dalyanın ava kapatılmasıyla çok ciddi sorunlar yaşanacak dedik ve bu sorunlar şimdi baş gösteriyor. Bizler sıkıntılarımızı gündeme taşımak için düzenlediğimiz basın açıklamaları, yürüyüş eylemi ve ziyaretlerde yasağın belgesiz avcıların daha da artmasına neden olacağını söyledik. Şimdi av pulu satışlarına bakınca da yasağın olumsuz etkilerini görüyoruz. Geçmiş yıllardaki av dönemlerinde ortalama 500 civarında seyreden pul satışları bu sene şuan itibariyle 200 civarında oldu. Bu sayı olsa olsa 250’ye ancak çıkar. Bu rakamlar avcıların bir nevi isyanını ortaya koymaktadır.” dedi.

Kaynak: İHA