Sınırda Yezidiler İçin Çadırlar Kuruluyor

Irak’ta yaşanan olaylardan sonra bölgelerini terk eden Yezidiler için Şırnak’ın Silopi ilçesinde çadırlar kurulmaya başlandı.

Sınırda Yezidiler İçin Çadırlar Kuruluyor
Çadırlar ilçe merkezi dışında bulunan konutların hemen yanına kuruluyor

Irak’tan kaçan Yezidilerin sayısı her gün daha da artıyor. Daha önce Yezidilere tahsis edilen konutlar dolmaya başlayınca Silopi Belediyesi tarafından çadır dağıtılmaya başlandı. Konu hakkında açıklamada bulunan Silopi Belediyesi Eş Başkanı Seyfettin Aydemir, kente gelen Yezidilerin sayısının her geçen gün arttığını söyledi.

Başkan Aydemir, "Konutlar tamamen dolmaya başladı.

Ekiplerimiz şu an çadır kurmaya başladılar. Arkadaşlarımız yeni gelen insanların acil ihtiyaçlarını karşılamak için yoğun bir çaba sarf ediyorlar. Şuan burada 400’e yakın insan var ayrıca Silopili vatandaşların evlerinde kalan bir sürü yezide de var. Vekillerimiz sınırın karşı tarafında bulunan pasaport sorunu yüzünde gelemeyen insanların sorunları için çözüm üretmeye çalışıyorlar. Burada Silopi halkına çok teşekkür ediyorum evlerini Yezidilere açtılar. Onların temel ihtiyaçları konusunda çok hassas davranıyorlar ve her konuda üzerlerine düşenleri fazlasıyla yapıyorlar. Bir kez daha IŞİD tarafından Yezidilere yapılan katliamları ve kınıyor ve onları lanetliyoruz" dedi

Çadıra yeni yerleşen Yezidi ailelerden Sait Zuzar, Silopi'ye Sincar bölgesinden geldiğini söyledi.

Sincar bölgesinde kendi imkanlarıyla kaçtıklarını ifade eden Sait Zuzar, "Oralarda binlerce yezidi mahsur kaldı çoğu dağa kaçmak zorunda kaldı. Dağa kaçanların çoğu açlık ve susuzluktan dolayı hayatlarını kaybetti. Bizde bir sürü akrabamızı geride bıraktık çoğunun nerede olduklarından haberimiz bile yok. Şu an diğer tarafta buralara gelmek isteyen binlerce insan var. Bunların buraya gelmesi yetkililerin bir şeyler yapmaları gerekiyor" diye konuştu.

Kaynak: İHA