Karatay'dan Kapatılan Beldelere Pazar Market

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi, Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında hizmet alanı genişlemesiyle mahalle statüsüne geçen beldelere pazar market yapımı için çalışmalara başladı.

Karatay'dan Kapatılan Beldelere Pazar Market

Konuyla ilgili açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, belediye olarak ilçeye kazandırılan pazar marketlerle halkın daha rahat alışveriş yapmasına imkan sağladıklarını belirterek, yeni bağlanan mahallelerden İsmil, Hayıroğlu, Ovakavağı ve Yarma'ya pazar market projesi için çalışmalara başladıklarını söyledi.

İsmil Mahallesi için proje ihalesinin yapıldığını pazar marketin yapımına ise yakın bir zamanda başlanacağını vurgulayan Hançerli, “Pazar market projesi, 2 bin 655 metrekarelik arsa alanına ve bin 542 metrekarelik inşaat alanına sahip. Karatay’a ve Karataylılara rahat alışveriş imkanı sunan pazar marketler, üstü kapalı, yanlardan açılır kapanır şekilde dizayn ediliyor. Yeni Büyükşehir Yasasıyla kapatılan beldelerden Hayıroğlu, Yarma ve Ovakavağı mahallelerine de pazar market projesini uygulayacağız” dedi.

Kaynak: İHA