İstanbul'da Şiddetli Yağış

İstanbul'da şiddetli yağış ve rüzgar, kent genelinde hayatı olumsuz etkiledi.

Aniden bastıran yağış dolayısıyla Avcılar Ambarlı Kavşağı'ndaki köprünün altında su birikintisi oluştu. O sırada köprü altında bulunan 3 araç suya gömüldü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait itfaiye görevlileri, araçlarının üzerinde mahsur kalan 3 kişiyi botlarla kurtardı.
Su tahliye çalışmaları devam ederken, trafikteki araçlar çevre yollara yönlendiriliyor.
Fatih'te de bir kültür merkezini su bastı. Görevliler suyu kendi imkanlarıyla boşalttı.
Yağışın görüş mesafesini düşürmesi nedeniyle Zeytinburnu sahilinde araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Yağmura sokakta yakalanan vatandaşlar, çevredeki iş yerlerine ve duraklara sığındı. Caddelerde su birikintileri oluştu, bazı rögarlar taştı.
Zeytinburnu'nda şiddetli rüzgar nedeniyle bazı ağaçların kökünden söküldüğü görüldü.

Afgan ve Suriyeli aileler de üst geçitlerin altına girerek, yağmurdan korunmaya çalıştı.
Öte yandan, Zeytinburnu Sahili'nde pikniğe gelen bir vatandaşın, yağmura rağmen mangalı yakmaya devam ettiği görüldü.


- Yağış, Anadolu yakasında da etkili oldu

Şiddetli yağış, kentin Anadolu yakasında da etkili oldu.
Üsküdar'da rögarların tıkanması nedeniyle bazı caddelerde su birikintileri oluştu. Sahil yolunda ise rögarlarda taşkınlar meydana geldi. Su birikintileri, yayalar ve araçlara zor anlar yaşattı. Vatandaşlar, otobüs durakları, binaların girişleri ve iş yerlerine sığınarak yağmurdan korunmaya çalıştı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, kenti öğle saatlerinde etkisi altına alan gök gürültülü sağanak yağış, saat 14.00 sıralarında Anadolu yakasına geçiş yaptı.
Trakya bölgesinden giriş yapan yağış, Büyükçekmece, Avcılar, Küçükçekmece, Başakşehir, Bakırköy, Bağcılar ve Bahçelievler'de etkili oldu. Yağışlar daha sonra Tuzla bölgesinde de gök gürültülü yağış ve dolu olarak görüldü.

Yağış saat 15.30 civarında İstanbul'un tüm sahilinde etkili oldu. İstanbul genelinde 10 dakikada metrekareye 7-25 kilogram yağış düştü. Yağış öncesinde saat 13.00 sıralarında hızı saatte 55 kilometreye ulaşan rüzgar nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda uçuşlar durduruldu. İstanbul'un bazı bölgelerinde elektrik kesintileri meydana geldi.
Bazı ev ve iş yerleri ile alt geçitlerde su baskınları yaşandı. Ekipler, yoğun trafik nedeniyle olaylara güçlükle müdahale etti. Mesai bitimiyle birlikte çevre yollarında trafik yoğunluğu yaşandı.
Yağış öncesi alarma geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, gelen ihbarlar doğrultusunda olaylara müdahale etti.
Meteorolojiden alınan bilgilere göre, yağışın, bir saatlik moladan sonra yine aynı istikamette yarın akşama kadar aralıklarla sürmesi bekleniyor.
Kaynak: AA