Gürsu'da Festival Hazırlığı

Bursa'nın Gürsu Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kültür Sanat Festivali, bu yıl Kültür Sanat ve Armut Festivali olarak düzenleniyor.

Türkiye'de Armut üretiminde büyük paya sahip olan Gürsu'da, bu yıl düzenlenecek olan festival için gerekli adım atıldı. Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız'ın başkanlığında, başkan yardımcısı Şakir Birol Kaya'nın koordinasyonunda gerçekleşecek olan festivalin ilk istişare toplantısı yapıldı.
Toplantıda katılımcılara, festivalin detayları konusunda bilgi veren Şakir Birol Kaya, ''Çiftçilerimize hem motivasyon sağlama hemde üretimde tatlı bir rekabet oluşturma amacıyla festivalde, 'En İyi Armut Yetiştiricisi' yarışması düzenleyeceğiz. Bunun yanında yine doğru ve verimli üretim gerçekleştirebilmemiz için, armut yetiştiriciliği üzerine kapsamlı bir seminer vereceğiz.'' dedi.

Başkan Cüneyt Yıldız ise amaçlarının ilçenin adını dünyaya duyurmak. olduğunu vurgulayarak, ''Tarımıyla, sanayisiyle, tarihi değerleriyle örnek olan ilçemizin adını bu vesile ile dünyaya duyurma için çalışacağız. Bunu yaparken de ilçemizin dinamikleri ile istişare ederek, bu hizmette herkesin katkısının olmasını istiyoruz. Çünkü biz göreve gelirken, Gürsu'yu istişare ile yöneteceğiz dedik. Yapacağımız her çalışmada önce halkımıza soruyoruz. Gürsu halkımızın istemediği hiçbir çalışmanın içerisine girmeyeceğiz. Bu yıl düzenleyeceğimiz festivalin bir başka yönü de, Gürsu olarak Türkiye'de armut üretiminde büyük bir paya sahibiz. Bu nedenle ilçemizde üretimini yaptığımız Armut'u da ön plana çıkarıyoruz. Bu konuda sizleri fikirleri bizim için önemlidir.'' ifadesini kullandı.
Toplantıda, festival sonuna kadar görev yapacak bir komisyon oluşturuldu.

Kaynak: AA