Gazze Saldırılarına Stk’lardan ‘incirlik'i Kuşatma Eylemi’

İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği saldırılara karşı Adanalı Sivil Toplum Kuruluşları bir araya gelerek ortak protesto eylemleri planlıyor.

İlk etapta ABD’nin İncirlik Üssü çevresinde el ele tutuşarak oluşturulan zincir ile ‘kuşatma eylemi’ yapacak olan STK’lar, burada çadır kurarak ertesi güne kadar nöbet tutacak.
Sivil Toplum Kuruluşlarının yapacağı ilk eylem için Mazlum-Der Adana Şubesi adına Orhan Göktaş, Genç Hareket adına Muhammet Tosun, Kalem Vakfı adına Mehmet Çelebi, Asımın Nesli Derneği adına Hacı Ali Doğan, Yuvakur Derneği adına Necip Gazel, Anadolu Çınarı Derneği adına İdris Polat ve Yazar Mustafa Ökkeş Evren, tertip komitesi üyesi olarak görevlendirildi.

Yapılacak eylemlerin amacına ulaşması için gerekli olan koordinasyonu sağlayacak olan tertip komitesi ilk toplantısını Asımın Nesli Derneği'nde gerçekleştirdi. Tertip komitesinin yaklaşık üç saat süren planlama toplantısında bir dizi kararlar alındı ve görev dağılımları yapıldı. Buna göre onlarca sivil toplum ve medya kuruluşunun destek verdiği etkinlikler zinciri 8 Ağustos’ta Cuma namazından sonra Sabancı Merkez Camii’nin avlusunda başlayacak. Burada kılınacak cenaze namazı sonrası konvoy halinde İncirlik Üssü’ne gidilecek. Üssün önünde yapılacak basın açıklamasının akabinde el ele tutuşarak üs çevresinde kuşatma yapılacak. Ezgiler, Kur’an kıraati ve dualarla devam edecek olan ‘Kuşatma Eylemi’nde akşam saat 20:30’da grup adına konuşmalar yapılacak ve tepkiler dile getirilecek. Daha sonda burada kurulacak çadırda sabaha kadar nöbet tutulacak. Eylem 9 Ağustos Cumartesi günü öğle namazın müteakip dualar ile sona erecek.
Kaynak: İHA