Ertaş, Rektör Adaylığını Açıkladı

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatih Coşkun Ertaş, rektör adayı olduğunu açıkladı.

Ertaş, Rektör Adaylığını Açıkladı

Sultan Kebap’ta düzenlen basın toplantısında rektör adaylığını açıklayan Ertaş, üniversitelerin bilimsel bilgiyi üreten, yayan ve mesleki eğitim veren kurumlar olmanın yanı sıra, kuruldukları bölgelere özellikle sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan birçok katkı yapan kurumlar olduğunu söyledi.

Ertaş, Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nin 20 yılı aşkın bir geçmişe sahip olmasına rağmen, bu temel görevini yerine getirirken emsalleri ile kıyaslandığında hak ettiği konuma ulaşamadığını ileri sürerek, “Bunun için farklı nedenler sıralamak mümkünse de, 'kurumsal özgüven eksikliği' ve 'yetişmiş insan kaynaklarının etkin kullanılamaması' temelde iki önemli neden olarak söylenebilir. Giderek artan üniversite sayısı karşısında Üniversitemizin hak ettiği yerlere gelmesi ve rekabette üstünlük sağlayabilmesi için yeni strateji ve politikalar üzerine odaklanarak bir dönüşüm içerisine girmesi kaçınılmazdır. Bu bilinçle; 'Gücünü Yerel Değerlerden Alan Evrensel Bir Üniversite' olabilmek, 21. yüzyılda bölgesinde öncü ve güçlü Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nin inşasını gerçekleştirebilmek ve üniversitemizi hak ettiği yerde konumlandırabilmek adına; kuruluşundan beri mensubu bulunduğum ve Gaziosmanpaşalı olmaktan gurur duyduğum üniversitemin, 2023’e doğru tanınırlığı daha yüksek ve saygın bir üniversite olması, çalışanı ve öğrencisi ile mutluluğu ve motivasyonu yüksek bir kurum haline gelmesi, rekabet üstünlüğü sağlayabilmesi, kurumsal özgüvenin inşası ve 'Gaziosmanpaşalılık' aidiyet duygusunun güçlenmesi, öğrenci merkezli bir kampüs üniversitesi olabilmesi, kendi kaynaklarını üretebilmesi ve geliştirebilmesi adına 2014-2018 dönemi için Rektör adayıyım” diye konuştu.

1965 yılında Erzurum’da doğan Ertaş, evli ve iki çocuk babası.
Kaynak: İHA