Karatay'da Doğanlar'a Aile Sağlığı Merkezi

Konya’nın merkez Karatay ilçesi Doğanlar Mahallesi’ndeki sosyal tesis olarak hizmet veren Doğanlar Sosyal Tesisi yeni düzenlemeyle Aile Sağlığı Merkezi'ne dönüştürülüyor.

Karatay'da Doğanlar'a Aile Sağlığı Merkezi

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, 323 metrekarelik alanda hizmet veren Doğanlar Sosyal Tesis ve Düğün Salonu'nun halkın talebi doğrultusunda Aile Sağlığı Merkezi olarak hizmet vereceğini belirtti.

Bölgede eksikliği hissedilen Aile Sağlığı Merkezi içerisinde 3 doktor odası, 2 hemşire odası, 1 muhasebe odası, 1 tıbbi müdahale odası, 1 laboratuvar, muhtelif hizmet odaları ve bekleme alanı bulunacağını ifade eden Başkan Hançerli, “Bu merkez bölgede büyük bir ihtiyacı karşılayacak. Tadilatın tamamlanmasının ardından sağlık merkezi en kısa zamanda hizmet verecek. Belediye olarak hemşehrilerimizin sosyal ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla sosyal tesis ve sağlık merkezi inşaatı çalışmalarına hız verdik. Bu kapsamda daha önce yapımı düğün salonu olarak tamamlanan Doğanlar Sosyal Tesisi yapılacak tadilatla Aile Sağlığı Merkezi'ne dönüştürülerek bölgeye hizmet verecek" dedi.

Hançerli, Karatay Belediyesi’nin bölge insanının ihtiyacına göre yapılması gereken çalışmaları yerinde tespit edip, o hizmeti vermenin gayreti içerisinde olduğunun sözlerine ekleyerek Doğanlar Aile Sağlığı Merkezi’nin hayırlı olmasını diledi.
Kaynak: İHA