Çayıralan Yöresel Kalkınma Çayıştayı Düzenlendi

Yozgat’ın Çayıralan ilçesinde ‘Çayıralan Yöresel Kalkınma Çalıştayı' gerçekleştirildi.

Çayıralan Yöresel Kalkınma Çayıştayı Düzenlendi

Çayıralan Kaymakamğı ve belediye öncülüğünde düzenlenen çalıştayı, İçel Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Külcü ve Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Böyükata yönetti. Çayıralan Belediye Başkanı Yasin Şahiner, Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Veyis Altuntaş ve iş adamı Süleyman Kandemir’den oluşan yerel düzenleme kuruluna kaymakamlık, belediye ve sivil toplum kuruluşları ile çeşitli özel işletmelerin temsilcileri de destek verdi. Dört oturumda tamamlanan çalıştayın açılışında konuşan, çalıştay başkanlığını üstlenen Prof. Dr. Nevzat Külcü, yöreye dönük yapılabilecek çalışmalarda verebileceği katkılardan kaçınmayacağını ifade etti, çalıştay hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Kaymakamı Adem Başoğlu ise yöreyi, o yörede yetişenlerin daha fazla kalkındırabileceğinin altını çizerken, Çayıralan Belediye Başkanı Yasin Şahiner de bu tip toplantıların gerekliliğini vurguladı, ihtiyaç olduğuna dikkat çekti. Şahiner, yöreden 'beyin göçünün' yoğun olduğunu belirterek, ilçenin mevcut durumuna yönelik değerlendirmelerde bulundu. Çayıralan Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Veyis Altuntaş ise Çayıralan yöresi ile ilgili ayrıntılı sunumu ile rakamsal değerler aktararak katılımcıları bilgilendirdi. Çayıralan Meslek Yüksek Okulu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Necati Aktaş da uzun süredir yörede yüksek öğretim hizmetlerine yönelik çalışmaları hakkında bilgi verdi. Çalıştaya konuşmacı olarak katılan Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salih Karacabey, 'Yöresel Kalkınmada Sosyal Sorumluluk Anlayışı' konulu konuşmasında, sosyal sorumluluk bilincinin yerleştirilmesinin önemine değindi.

Çalıştay Başkan Yardımcılığını da üstlenen Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Böyükata, 'Toplumsal Değişim İçin Üretken Birey ve Akademiyanın Gücü' başlıklı konuşmasında, değişim süreçlerinde yöneticilerin lider nitelikli olmaları gerektiğine vurgu yaparak, ''Üretken bireylerle rekabetçi bir toplumun oluşabileceğine yönelik ve küresel ölçekte yaşanan değişime paralel olarak üniversiteler de dönüşüm yaşamaktadır. Akademiyanın kalkınma açısından sahip olduğu gücü ve önemi büyüktür. Hayat boyu öğrenme kaçınılmazdır. Akademik çevreler ile toplumun işbirliği açısından bu toplantı da bir örnektir'' dedi.

Çalıştay sonunda yapılan genel değerlendirmede toplantının faydalı geçtiği izleniminin oluştuğu gözlendi ve devam ettirilmesinde fayda olacağı belirtildi. İlk olması sebebiyle konuların çok genel çerçevede ele alındığı ve daha tematik olabileceği de ifade edildi. Yörenin tanıtımına da olumlu katkısı olan toplantının motivasyon artırıcı özellikler taşıdığı vurgulandı. Çayıralan Kaymakamı Adem Başoğlu ve Çayıralan Belediye Başkanı Yasin Şahiner Çalıştay fikrinin ortaya çıkmasında, geliştirilmesinde ve yürütülmesindeki çabaları sebebiyle başta Çalıştay Başkanı Prof. Dr. Nevzat Külcü ve Başkan yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Böyükata’ya, yoğun gayretlerinden dolayı yerel düzenleme kurulu üyelerine ve katkı veren bütün katılımcılara teşekkür etti. Kaymakam ve Belediye Başkanı tarafından katılımcılara katılım belgeleri takdim edilmesiyle çalıştay son buldu.
Kaynak: İHA