Altında taksit geri dönüyor

Kuyumculuk sektörünün büyük tepkisini çeken, sektördeki kredi kartlı satışlara taksit yasağı yumuşatılıyor.

Altında taksit geri dönüyor
BDDK'nın internet sitesinde yayınlanan Banka Kartları ve Kredi Kartları Yönetmeliği değişiklik taslağı, kuyumculuk sektörünün 'kredi kartlı satışlarda taksitlendirilemeyen' mal ve hizmet grubundan çıkarılmasını öngörüyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kuyumculuk sektöründe kredi kartı ile satışlarda 'dört aya kadar taksit' olanağını öngören yönetmelik değişikliğine ilişkin taslağı yayınladı. Buna göre, kuyumculukta kredi kartına taksitler dört ayı geçemeyecek.

EN ÇOK DOKUZ AY

Telekomünikasyonla ilgili harcamalarda ve yemek, gıda, akaryakıt ile hediye kart, hediye çeki ve benzeri şekillerde herhangi somut bir mal veya hizmeti içermeyen ürünlerin alımlarında taksit yasağı ve bunların dışındaki mal ve hizmetlerde 'en çok dokuz ay' taksitlendirme sınırlandırması sürecek.

POS TEFECİLİK İDDİASI VARDI

Bankalar, kuyum sektörünün tefecilik yaptığı iddiasıyla altına taksite karşı çıkıyordu. Kuyumcular ise yüksek banka faizinden bunalan kredi kartı borçluları için bir can simidiydi. Bazı kuyumcular kredi kartı borcu olanların borcunu tek seferde kapatıp, daha sonra taksitle altın satılmış gibi borcu taksitle geri alıyordu. Uygulama banka faizinden daha düşük oranlardaki faizle yapıldığı için de büyük ilgi çekiyordu.