Meteoroloji'den 17 ile yağış uyarısı

Hava sıcaklığının batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı, iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den 17 ile yağış uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Marmara'nın güney ve doğusu, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in doğusu, Kütahya, Bolu, Düzce, Karabük, Sivas, Kayseri, Osmaniye, Gümüşhane ve Bayburt çevreleri ile Hatay'ın kıyı ilçeleri, Adana'nın kuzey ilçeleri ve Afyonkarahisar'ın kuzey kesimlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde yağışlar bekleniyor.

Yağışların, Marmara'nın doğusunda (İstanbul, Yalova, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Bilecik) yerel olarak kuvvetli olması tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı Batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı, iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar, genellikle batı ve kuzeybatı, Orta ve Doğu Karadeniz'de kuzeydoğu, Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Güney Ege ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.