Faruk Bal Halkapınar'da İhsanoğlu'na Destek İstedi

MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi kapsamında gittiği Halkapınar'da, Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek istedi.

Bal, MHP Halkapınar İlçe Teşkilatı'nı ziyaretinde yaptığı konuşmada, 10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecine değindi.
Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu'nun, Türkiye'yi selamete ulaştıracağını belirten Bal, şunları kaydetti:
"İnsanlarımızı sevgi ve saygı ile kucaklayabilecek, hoşgörü ikliminde milletin ve devletin başı olabilecek bir şahsiyet. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan milletin değerlerini su istimal ederek, milli ve manevi konuları kaşıyarak, kanatarak oy devşirme, üslubunu benimsemiş. Selahattin Demirtaş'ın bu yarışı kazanma ihtimali yok. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde Ekmeleddin İhsanoğlu'na desteklerinizi bekliyorum. İhsanoğlu, akademik kariyerli, diplomatik kabiliyetli kişiliğe sahip birisidir. İhsanoğlu, '''Benim anam Türk, babam Türk, Türk oğlu Türküm'' diyen birisidir. İhsanoğlu, Türkiye'nin en çok ihtiyaç duyduğu kardeşlik hukukunu güçlendirecek."
Toplantıya, MHP Konya İl Başkanı Alparslan Çiçek, Ereğli eski Belediye Başkanı Hüseyin Obrukçu, MHP Halkapınar İlçe Başkanı Yavuz Daniyar ve partililer katıldı.

Kaynak: AA