19. Haçkalı Hoca Baba'yı Anma Etkinlikleri

Trabzon'da bu yıl 19'uncusu düzenlenen Haçkalı Hoca Baba'yı Anma etkinlikleri çerçevesinde "Haçkalı Hoca Baba" ya da "Haçkalı Hocaefendi" olarak bilinen din adamı Haçkalı Mustafa Hoca için Kur'an-ı Kerim okutulup pilav dağıtıldı.

Dözköy ilçesindeki Haçka Yaylası'nda, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Düzköy Belediyesi ve Düzköy İlçe Müftülüğünce düzenlenen anma etkinliğine, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Seyfullah Kınalı, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Düzköy Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya, Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik, Trabzon İl Müftüsü Keramettin Demir, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasiler ve vatandaşlar katıldı.

Bir süredir kanser tedavisi gördüğü İstanbul'da hayatını kaybeden eski Trabzon Valisi Recep Kızılcık'ın cenaze törenine katılmak için İstanbul'a giden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun katılmadığı etkinlikte ilk olarak Haçkalı Hoca Baba Camisi'nde Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti sonrası cami yakınındaki alanda yapılan törende konuşan Seyfullah Kınalı, konuşmasına Vali Kızılcık'ı anarak başladı.

Kızılcık'ın Trabzon'da önemli eserler bıraktığını ifade eden Kınalı, Haçkalı Hoca Baba'nın yaşadığı ve ismini verdiği Haçka Yaylası'ndaki türbeyi ve camiyi yaptıranlara da teşekkür etti.
Düzköy Belediye Başkanı Çelik de Haçkalı Hoca Baba'nın manevi özellikleri anlatarak, kendisinin Düzköy ve çevresi için önemine işaret etti.
Etkinlikte, daha sonra katılımcılara kavurmalı pilav ve ayran dağıtıldı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın da konser verdiği etkinlikler, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Türk Tasavvuf Müziği Korosu'nun ilahi konseriyle sona erdi.
Kaynak: AA