Umut Oran: Kurultay kararını doğru bulmuyorum

CHP Parti Meclisi üyesi ve İstanbul Milletvekili Umut Oran katıldığı bir programda CHP'de alınan kurultay kararını doğru bulmadığını söyledi.

Umut Oran: Kurultay kararını doğru bulmuyorum
CHP Parti Meclisi üyesi ve İstanbul Milletvekili Umut Oran Ulusal Tv'de yayınlanan Gündem Özel programına konuk oldu.

Gündeme ilişkin konuların masaya yatırıldığı programda CHP'de alınan kurultay kararına da değinildi. Umut Oran CHP'de alınan kurultay kararının doğru olmadığını söyledi. Oran, bunun farklı yöntemlerle yapılabileneceğini ifade etti.

KURULTAY KARARINI DOĞRU BULMUYORUM

2015 seçimleri için çok iddialı bir şekilde hazırlanmaları gerektiğini söyleyen Umut oran 'Esasında buna bakarak parti içinde kurultay kaçınılmazdı. Ama ben kurultay kararının böyle alınmasını doğru bulmuyorum. Bunun farklı yöntemleri olabilirdi. İlçelerde ve illerde kongreler yapılarak 3-4 ay içerisinde kurultaya gidilebilirdi' dedi.

Umut Oran şunları söyledi;

Onlar yapılmayıp Eylül ayı içerisinde tekrardan bir kurultay yapılıp kurultayın da temel gündemi, iki seçimin masaya yatırılması ve buralarda önümüzdeki genel seçimler için CHP'nin olmazsa olmazı iktidar hedefi için ideolojisini tekrardan gözden geçirmesi ve o ideolojinin halka nasıl anlatılacağı, halka nasıl gidileceğinin tepeden tırnağa tekrardan bütün politikalarımızı gözden geçirmek, kadrolarda sağlıklı şekilde yenilenmek esasen normal.

Geldiğimiz nokta bunu nasıl bize sağlayacak o bizi biraz düşündürüyor. Çünkü 20 gün içinde bir kurultay yapılıyor istenilen gerçekleştirilebilinir mi? Zor görünse de biz bunu gerçekleştirmek için gayret edeceğiz