İlk Mantar Hasadını Valiye Hediye Ettiler

Sulakyurt ilçesinde samana ekilen istiridye mantarının ilk hasadı Vali Ali Kolat'a hediye edildi.

Valilikteki programa, Sulakyurt Kaymakamı Harun Kazez, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik, Ziraat Odası Başkanı Nurettin Ergazi ve yetiştiriciler katıldı.

Kolat, burada yaptığı konuşmada, çiftçilere yeni gelir kaynağı oluşturmak amacıyla ilçede 25 çiftçi tarafından samana ve kütüğe ekimi gerçekleştirilen istiridye mantarının ilk hasadının yapıldığını belirtti.

Sivas Valiliği yaptığı dönemde de benzer proje yürüttüklerini ve başarılı sonuçlar aldıklarını anlatan Kolat, bu tür çalışmaların il genelinde artırılmasının faydalı olacağını dile getirdi.
Recep Kırbaş da kentte çiftçilerin gelirlerini artırmak için alternatif ürün yetiştiriciliği çalışmaları yürüttüklerini belirterek, bunlar arasında mantarcılık, çilek, patates ve çeşitli yem bitkileri yetiştiriciliğinin bulunduğunu anlattı.
Projenin devamında örgütlenmenin sağlanacağının altını çizen Kırbaş, üretimin artırılması ve bunun sonucunda da paketleme tesisi kurularak pazarlanmasının hedeflendiğini kaydetti.

Kaynak: AA