Chp Grup Başkanvekili Altay Açıklaması

CHP Grup Başkanvekili ve Sinop Milletvekili Engin Altay, "Aynı tavırla karşılaşsam yine aynı hareketi yaparım. TBMM'de anayasanın ayaklar altına alınmasını hiçbir demokrasi kabul etmez. Demokrasinin güç kaynağı hukuktur" dedi.

CHP Gerze İlçe Başkanlığını ziyareti sırasında meclis tüzük kitapçığını fırlatması hakkında konuşan Altay, TBMM'de yaşanan olayın demokratik bir tepki olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:
"Aynı tavırla karşılaşsam yine aynı hareketi yaparım. TBMM'de anayasanın ayaklar altına alınmasını hiçbir demokrasi kabul etmez. Demokrasinin güç kaynağı hukuktur. Hukukun ortadan kaldırıldığı demokrasi düşünülemez. Makamlarla sorunumuz yok, sorumsuz kişilerle sorunumuz var. Ben ettiğim yemine sadık kalıyorum. Kaynağını anayasadan alan iç tüzüğün çiğnenmesi görevi suistimal etmektir. Milletin bana verdiği yetki milli iradedir. Meclis başkanının milletvekiline söz alma hakkı tanımaması bu refleksi ortaya çıkarmıştır."
"Bu tavırdan sonra AKP'li vekillerin kanal kanal gezmesi yeni kurulacak kabineye rezervasyon yaptırmak istemesidir" diyen Altay, sözlerini şöyle tamamladı:
"13 gündür anayasa iç tüzüğü ayaklar altındaydı. Ben milli iradenin temsilcisi olarak TBMM'deyim. Beni dinlemeyerek ve söz hakkı tanımayarak milli iradeye saygısızlığı onlar yaptı. TBMM'de yaşanan olay demokratik bir tepkidir. Herşeyde hoşgörülü olabilirim fakat bu saygısızlığa tahammül etmemi kimse bizden bekleyemez."
Kaynak: AA