Mahkumlara Yönelik Uygulamalı Girişimcilik Kursları

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Kırklareli Müdürü Hasan Aksoy, "Uygulamalı girişimcilik kurslarıyla tahliye olan hükümlüleri iş sahibi olmaya teşvik ediyoruz" dedi.

Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kırklareli Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ve KOSGEB Kırklareli Müdürlüğü işbirliğinde uygulamalı girişimcilik kursları açtıklarını söyledi.

Ceza infaz kurumlarında tahliyesine az kalan hükümlülere yönelik Pınarhisar Kapalı ve Kırklareli Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda 2 grup uygulamalı girişimcilik kursu düzenlediklerini ifade eden Aksoy, yıl sonuna kadar 8 grup kurs daha açmak istediklerini belirtti.

Kurslarla 250 hükümlüye ulaşmayı hedeflediklerini vurgulayan Aksoy, şöyle konuştu:
"İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu'nda alınan karara göre Ceza infaz kurumlarında tahliyesine az kalan hükümlülere yönelik uygulamalı girişimcilik kurslarımız sürüyor. Kırklareli Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ve KOSGEB Kırklareli Müdürlüğü işbirliğinde Pınarhisar Kapalı ve Kırklareli Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda 2 grup kurs açarak 50 kişiye uygulamalı girişimcilik sertifikası verdik. Yıl sonuna kadar 8 grup kurs daha açacağız. Uygulamalı girişimcilik kurslarıyla tahliye olan hükümlüleri iş sahibi olmaya teşvik ediyoruz. Hükümlüleri tahliye olduktan sonra topluma kazandırmak amacıyla açtığımız uygulamalı girişimcilik kursları ile yıl sonuna kadar 250 hükümlüye ulaşmayı hedefliyoruz."
Aksoy, talepler doğrultusunda Pınarhisar, Demirköy ve Vize'de de uygulamalı girişimcilik kursları açacaklarını kaydetti.

Kaynak: AA