Durağan Emniyet Müdürlüğü, Dolandırıcılara Karşı Uyardı

DurağŸan İlçe Emniyet MüdürlüğŸü, broşŸür dağŸıtılarak ve anons yaparak vatandaşŸı telefon dolandırıcılığŸına karşŸı uyardı.

DurağŸan İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Tapar, yaptığŸı açıklamada, vatandaşŸları telefonla arayarak kendisini emniyet mensubu, askeri personel, hakim, savcı olarak tanıtıp, değŸişŸik senaryolarla vatandaşŸlara güven duygusu oluşŸturarak, kontör veya para isteme türü dolandırıcılık olaylarının, görüldüğŸünü söyledi.
Basın açıklamalarıyla ve şŸehrin değŸişŸik yerlerine konulan afişŸ ve benzeri resimli yazılarla, belediye hoparlöründen anons yaparak vatandaşŸları bu tür aldatmalara karşŸı uyardıklarını ifade eden Tapar, "Telefon üzerinden dolandırıcılık yapan şŸahısların tespit ve yakalanmalarına, ülke çapında yapılan operasyonlarla birçok kişŸinin yakalanmasına rağŸmen, kolay bir yol olması nedeniyle yeni dolandırıcılar türeyebilmektedir. Cep telefonundan sizi arayarak kendisini emniyet görevlisi, savcı veya askeri personel olarak tanıtan, adınızın bir olaya karışŸtığŸını söyleyerek sorunu çözeceğŸini ifade eden şŸahıslara itimat etmeyiniz. Unutulmamalıdır ki hiçbir emniyet mensubu, savcı ve askeri personel, vatandaşŸtan kontör talebinde bulunmaz, banka ve özel bilgilerini talep etmez" dedi.

 
Kaynak: AA