Tarım Araçlarının Trafiğe Çıkması

Ordu'da fındık hasadıyla artan tarım aracı kazalarının önüne geçmek isteyen Çatalpınar İlçe Emniyet Müdürlüğü, saat 21.00'den sonra tarım araçlarının trafiğe çıkmasının yasak olduğunu bildirdi.

İlçe girişlerindeki iki farklı noktada uygulama yapan ekipler, 18 yaşından küçük sürücüleri, yolcu taşıması yapanları ve saat 21.00'den sonra ilçeye giriş yapan "patpat" adı verilen tarım aracı sürücülerini durdurarak cezai işlem uyguluyor.
İlçe Emniyet Amiri Yalçın Algan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "patpat" adı verilen tarım araçlarının 21.00'den itibaren ilçe merkezine girişlerinin yasaklandığını söyledi.

Gece tarım aracı ile ilçe merkezinde dolaşan sürücülere cezai işlem uygulayacaklarını söyleyen Algan, şunları kaydetti:
"Uygulamalarımız devamlı olacaktır ve ilçe merkezinde vatandaşlardan çok fazla şikayet aldık. Şikayetler doğrultusunda denetimleri artırdık ve bu kontrolleri devamlı yapacağız. Patpat sürücülerinin bu uygulamalara yeterli özeni göstermelerini istiyoruz. Kanunlar çerçevesinde kazaları en aza indirmek için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Zaten son iki gündür gerekli çalışmalara başladık. Bütün muhtarlara uyarıcı ve bilgilendirici mektup gönderildi. Mektupta muhtarlardan patpatların karayoluna çıkmaması, ceza yazılacağı, vatandaşın mağdur olmaması gibi hususlarda patpat sahiplerinin bilgilendirilmesi istendi."
Kaynak: AA