Otomobil Sporları

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından bu yıl amatör sürücülere yönelik başŸlatılan Ralli Kupası'nın 5'inci ayağŸı olan Armutlu Rallisi, 30-31 AğŸustos'ta Armutlu ilçesinde yapılacak.

TOSFED'den yapılan yazılı açıklamada, Bursa Otomobil Sporları Kulübü (BOSSEK) tarafından Armutlu Belediyesi ve Göral Termal katkılarıyla organize edilen yarışŸın, Armutlu'da 134 kilometre uzunluğŸundaki parkurda gerçekleşŸtirileceğŸi bildirildi.

İzmir, İstanbul, Bursa, Ankara ve EskişŸehir'den çok sayıda ekibin katılması beklenen rallinin, 2 özel etabın 3'er kez geçilmesinden oluşŸacağŸı duyurulan açıklamada, şŸöyle denildi:
"Armutlu KaymakamlığŸı önünde 30 AğŸustos Cumartesi günü 09.00-12.00 saatlerinde teknik kontrol ile başŸlayacak olan organizasyonda, 10|00-15.30 saatlerinde yarışŸa katılacak ekipler yol keşŸfine çıkarak yarışŸacakları etapların notlarını yazacak ve yolu kontrol edecekler. Aynı gün akşŸam saat 17.30'da Armutlu İskele Meydanı'nda gerçekleşŸtirilecek seremonik start ile Armutlu Rallisi resmen başŸlamışŸ olacak. 31 AğŸustos Pazar sabahı saat 11.00'dan itibaren Fıstıklı ve Hayriye özel etaplarını 3'er kez kat edecek ekipler, saat 16.30'dan itibaren finişŸ podyumuna ulaşŸabilmek için mücadele edecek.
Açıklamada, protokol üyelerinin katılacağŸı ödül töreninin, 1 Eylül'de saat 18.15'ten itibaren İskele Meydanı'nda gerçekleşŸtirileceğŸi ifade edildi.
 
Kaynak: AA