30 Ağustos Zafer Bayramı'na Doğru

Kütahya'da, 30 Aağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği öncülüğünde, şehit ve gazi yakınları Dumlupınar Şehitliği'ni ziyaret etti.

Derneğin il temsilcisi Asım Okat, yaptığı açıklamada, Zafer Haftası dolayısıyla il merkezi, ilçe ve köylerinde bulunan yaklaşık 300 şehit ve gazi ailesinin katılımlarıyla Dumlupınar Şehitliklerine gezi düzenlediklerini bildirdi.
Gezide, Dumlupınar Şehitliği, Dumlupınar Atatürk Evi ve müzenin gezildiği bilgisini veren Okat, şunları kaydetti:
"Daha sonra sırasıyla Büyük Aslıhanlar'daki Abide, Şehit Sancaktar Anıtı, Şehit Yüzbaşı Şekip Efendi Şehitliği, Zafertepe Çalköy ve Zafertepe Şehitlik anıtlarını ziyaret ettik. Gezide vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin manevi huzurunda onlara duyduğumuz minnet ve şükran duygularımızla dua etmenin huzurunu yaşadık. Daha sonra ailelerimize sponsor firma aracılığıyla ızgara ziyafeti verilmiştir."
Okat, kendilerine Kütahya Vali Yardımcısı Mustafa İngenç, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Genel Başkanı Malül Gazi Yarbay Taner Uran ve ailerin katıldığını belirtti.


Kaynak: AA