Trabzon'da Esnaf Yabancı Dil Öğreniyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin esnaf ve sanatkârların yabancı dil öğrenmelerini sağlamak amacıyla açtığı kurslarda eğitime başlandı.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile ortaklaşa düzenlenen ve 4 Ağustos’ta başlayan kurslar 3 ay sürecek.
Belediye, Trabzon'un her geçen gün artan turizm potansiyeline katkıda bulunmak amacıyla esnaf ve sanatkarlara yönelik düzenlediği ücretsiz yabancı dil kursları başladı.

101 esnafın katıldığı kurslar Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde yapılırken, başvurular dikkate alınarak Çaykara’da Arapça, Akçaabat, Araklı ve Yomra da ise İngilizce kursları düzenlendi.

Trabzon’a gelen yabancı turistlerle daha iyi diyalog kurmak amacıyla açılan kurslar için 66 esnaf İngilizce, 35 esnaf ise Arapça öğrenmek için başvuruda bulundu.

Konuyla ilgili bilgi veren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’un turizmde her geçen gün yükselen bir yıldız haline geldiğini kaydederek, “Şehrimize gelen turistlerle daha iyi diyalog kurmaları için esnafımızın yabancı dil öğrenmelerini sağlamak için ücretsiz yabancı dil kursları açtık. Bölgemiz için çok önemli olan turizme katkı sağlayacağına inandığımız bu kurslara destek veren Esnaf ve Sanatkarlar Odamıza, kursta eğitim veren öğretmenlerimize ve kursa katılan esnafımıza şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA