Altındağlı Vatandaşların Kurs Talepleri Başladı

Altındağlı kadınlar için 24 farklı mahallede Kadınlar Eğitim ve Kültür Merkezleri, Altındağlı gençler için ise 16 farklı mahallede Gençlik Merkezleri açan Altındağ Belediyesi, Altındağlı vatandaşların kurs taleplerini toplamaya başladı.

Altındağlı Vatandaşların Kurs Talepleri Başladı

Merkezlerde yeni eğitim ve öğretim döneminin başlamasına sayılı günler kala, üyelerden gelen kurs taleplerini değerlendiren Altındağ Belediyesi, vatandaşlardan gelen istek ve önerileri her zaman göz önünde bulunduruyor. Kadınlar Eğitim ve Kültür Merkezlerine üye olmak isteyenler için kayıt zamanı 28 Ağustos’ta başlayacak. Gençlik Merkezleri için başvuru zili ise 1 Eylül’de çalacak.

EN ÇOK MESLEK EDİNDİRME KURSLARINA RAĞBET VAR
Merkezlerde açılacak kurslarda, Altındağlı vatandaşların isteklerini ve önceliğini her zaman göz önünde bulunduran Altındağ Belediyesi, merkezlerde var olan hobi ve meslek edindirme kurslarının yanı sıra, mahalle sakinlerinden gelen kurs isteklerini de değerlendiriyor.

ALTINDAĞ KADINLAR FUTBOL KURSU DA İSTİYOR
Merkezlerde 100’e yakın branşta hobi ve meslek edindirme kursuna devam eden Altındağlı kadınlar, ilgi duydukları veya öğrenmek istedikleri kurs branşlarını merkez sorumlularına iletiyor. Yeterli çoğunluğun sağlanması durumunda ise merkezlerde istenen branşta kurs açılıyor. Kadınlar en çok gümüş işleme, takı tasarım, moda tasarımı, bilgisayar, kurdela işi, taş bebek, tezhip, hat, kuaförlük gibi hem hobi olarak yapabilecekleri, hem de gelir kazanabilecekleri kurslara ilgi gösteriyor. Altındağlı kadınlardan son yıllarda voleybol, hentbol, basketbol, hatta futbol kursu açılması konusunda talep geliyor.

GENÇLER SANATA VE SPORA BÜYÜK İLGİ GÖSTERİYOR
Gençlik Merkezleri’nde de durum değişmiyor. Her yaştan Altındağlı genç, derslerin yanı sıra sanat ve spor kurslarına da büyük ilgi gösteriyor. Gençler halk oyunları, enstrüman, modern dans, resim, ebru gibi kurslara büyük ilgi gösterirken, son yıllarda model uçak ve okçuluk kursları da gençlerin büyük ilgisini çekiyor.

“HİÇ BİR ÜCRET ÖDEMEDEN BU MERKEZLERDEN FAYDALANABİLİRSİNİZ.”
Kadınlar Eğitim ve Kültür Merkezleri’ne 2014 yılı itibari ile 40 binden fazla kadının, Gençlik Merkezleri’ne ise 17 bin 500 gencin hiçbir ücret ödemeden devam ettiğini belirten Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki “2014-2015 eğitim ve öğretim yılı için hazırlıklarımızı tamamlıyoruz. Bu merkezler sayesinde pek çok kadının ve gencin hayatı değişti. Altındağlı pek çok kadın okuma yazma öğrendi, diploma aldı, ehliyet aldı, meslek sahibi oldu, ürettikleri ürünleri satmaya başladı hatta kendi iş yerini açtı. Gençlerimiz ise daha sosyal bir hayat yaşamaya başladı, sokaklardan uzaklaştı” dedi.

Başkan Tiryaki tüm Altındağlı vatandaşları bu merkezlerden faydalanmaya çağırdı.
Kaynak: İHA