Neü’de Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğüne Yeni Atama

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanlığına vekaleten atanan Prof. Dr. Ramazan Altıntaş’tan boşalan Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğüne İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhittin Uysal atandı.

Neü’de Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğüne Yeni Atama
Uysal yeni görevine başladı.



PROF. DR MUHİTTİN UYSAL’IN ÖZGEÇMİŞİ
1957 yılında Konya/Güneysınır/Kızılöz köyünde doğdu. İlköğrenimini köyünde, ortaöğrenimini Karaman İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. 1979 yılında Konya Yüksek İslam Enstitüsü'nden mezun oldu. 1980-1994 yılları arasında mezun olduğu Karaman İmam Hatip Lisesi'nde öğretmen olarak çalıştı. Bu görevi sırasında Ankara Yabancı Dil Eğitim Merkezi'ne devam etti. 1988- 1989 yıllarında Suriye'de araştırmalar yaptı. 1992'de "Kitabu'l-Libas ve Hadis Literatüründeki Yeri" adlı teziyle Yüksek Lisansını tamamladı. "Tespit ve Yorum Bakımından Tasavvuf Kitaplarında Bulunan İhtilaflı Haberler" konulu teziyle doktor unvanı kazandı. 1994 yılında Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Arap Dili ve Belagatı Öğretim Görevlisi olarak atandı. Doktorasını tamamladıktan sonra 28 Şubat 2005 yılında Yrd. Doç, 11 Ocak 2008 yılında Doçent, 1 Nisan 2013 yılında Profesör oldu.

Arapça öğretim görevlisi olarak çalıştığı yıllarda arkadaşlarıyla ortak proje olarak gerçekleştirdikleri "Anlatımlı Arapça, Pratik Arapça, Arapça Sarf Bilgisi" adlı kitapların yazar kadrosunda yer aldı.

"Tasavvuf Kültüründe Hadis Tasavvuf Kaynaklarındaki Tartışmalı Rivayetler", "Peygamber Günlerinde Giyim Kuşam ve Süslenme", "Bursevi'nin Hadisçiliği Ferahu'r-Ruh Örneği", "Fiten Hadislerinde Dil ve Üslup Özellikleri", Erbe'u Erbe'înât ve Şüruhuha İbn Kemal ve Dört Demet Kırk Hadis Şerhi" adlarıyla yayımlanmış kitapları, Tasavvuf Hadisleri ve Hadis Dil ilişkileri üzerine hakemli dergilerde yayımlanmış çeşitli makaleleri, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yürüttüğü "Hadis Projesi" çerçevesinde hazırladığı araştırma yazıları bulunmaktadır.

Ulusal ve uluslar arası birçok sempozyuma tebliğci ve müzakereci olarak katılan Uysal, halen Temel İslâm Bilimleri Bölümü Hadis Anabilim Dalı öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Arapça ve İngilizce bilmektedir.
Kaynak: İHA