Karatay Kent Konseyi Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Karatay Kent Konseyi 2014 yerel seçimlerinin ardından ilk genel kurul toplantısını gerçekleştirerek Kent Konseyi Başkanı ve yürütme kurulu seçimlerini tamamladı.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay Belediyesi Meclis Salonunda yapılan toplantıda, bugüne kadar Kent Konseyi'nin aldığı kararları bütçeyi ve teknik imkanları kullanılarak yerine getirmenin gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

Eğitim seminerleri düzenlenmesi, Muhsin Yazıcıoğlu Parkı'nın yapılması, okullara kütüphaneler kazandırılması ve gençlik merkezinin yapılması gibi birçok hizmetin, Karatay Kent Konseyi'nce alınan kararlar doğrultusunda ilçeye kazandırıldığını belirten Hançerli, üyelere, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Karatay'a Sağlık Bakanlığınca bin 80 yataklı Şehir Hastanesi kazandırılacağını, uzun vadede 3 bin yataklı bir hastane olacağını anlatan Hançerli, "Numune Hastanesiyle yapılan protokol çerçevesinde Nakiboğlu Hastanesinin yerine Konya Numune Hastanesi ek hizmet binası olacak. Ayrıca Ereğli çevreyolu üzerinde hizmet veren hobi bahçelerinin bulunduğu alan değişime uğrayacak" diye konuştu.

Hançerli, 430 bin metrekarelik bu alanın Konya'nın en büyük parkı olacağı müjdesini verdi.
Raylı sistemin de gelmesiyle Karatay'ın değerinin kat kat arttığını ifade eden Hançerli, "Bütün bu çalışmalar birlik ve beraberlik içerisinde yapılan istişareler neticesinde oldu. Seçilen yeni Kent Konseyi Başkanı ve Yürütme Kurulu üyelerimiz hayırlı olsun" dedi.

Hançerli'nin konuşmasının ardından yapılan oylamayla, Kent Konseyi Başkanlığına Karatay Belediye Meclis Üyesi Yusuf Güden seçildi.
Kaynak: AA