Çomü'den Kısa Kısa

LJanakkale Onsekiz Mart ǜniversitesi (LJOMǜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve LJanakkale Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu binalarının temeli atıldı.

3 ayrı binadan oluşŸacak olan yatırım öğŸretim sınıfları, ofisler ve laboratuvarlardan oluşŸuyor. 2015 eğŸitim-öğŸretim yılında tamamlanması beklenen binalar ile her iki okul da en modern ve gelişŸmişŸ bir altyapıya sahip olmuşŸ olacaklar.
Temel atma işŸlemini yerinde inceleyen LJOMǜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, meslek yüksekokulu binalarını depreme dayanıklı olmadıkları gerekçesiyle yıktıklarını söyledi.
Yeni binaların temellerinin atıldığŸını öğŸrencilerin şŸuanda İlahiyat Fakültesi ile İktisadi ve İdari Bilimler fakültelerinde misafir edildiğŸini belirten Laçiner, "Bu yatırımımız sayesinde Türkiye'nin en ideal sosyal ve teknik bilimler meslek yüksekokul altyapılarından birine sahip olmuşŸ olacağŸız. Bugün temeli atılan binaların planlaması bundan 4 yıl önce yapılmışŸtı. Hiçbir yatırımımız tesadüf sonucu değŸil. 3-4 yıl evvelden yaptığŸımız ihtiyaç tespitleri doğŸrultusunda gerekli çalışŸmaları yapıyoruz. Sosyal Bilimler MYO ve Teknik Bilimler MYO, Türkiye'nin en başŸarılı okulları arasında. Dolayısıyla bu okullara dönük ilgi artıyor ve bunun gereğŸini yapmamız gerekiyor. Yatırımlarımızı göz önünde bulundurduğŸumuzda LJOMǜ'nün altyapı ihtiyaçlarının 3-4 yıl içinde tamamlanmasını bekliyoruz. BaşŸka bir deyişŸle 2018 yılında yapacağŸımız yatırımların dahi takvimini çıkarmışŸ durumdayız" dedi.

- Laçiner'den ziyaret
LJOMǜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Nuri Kavak'ı ziyaret etti.
GörüşŸmede okulun eksikleri ve ihtiyaçları ele alınırken yeni eğŸitim-öğŸretim yılı hazırlıkları da gözden geçirildi.
Doç. Dr. Nuri Kavak, Sosyal Bilimler MYO'nun bu yıl yerleşŸtirme sınavında büyük bir ilgi gördüğŸünü ve tüm kontenjanların dolduğŸunu ifade etti.

Kavak ayrıca Uzaktan EğŸitim Programının geldiğŸi noktayı da anlatarak programlara ilginin her geçen gün arttığŸını söyledi.
Ziyaret sonunda Prof. Dr. Laçiner ve Doç. Dr. Kavak okulu birlikte gezdiler.
- Güzel Sanatlar Fakültesi'nde özel yetenek sınavları
LJOMǜ Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) 2014-2015 eğŸitim öğŸretim yılında fakülte bünyesine alacağŸı öğŸrenciler için özel yetenek sınavlarını yapılmaya başŸlandı.
Rektör Laçiner GSF'de düzenlenen özel yetenek sınavlarını inceleyerek üniversitenin ilk defa bu kadar yoğŸun bir başŸvuru ile karşŸılaşŸtığŸını söyledi. GSF özel yetenek sınavlarına 350'den fazla öğŸrencinin başŸvuru yaptığŸını belirten Rektör Laçiner, bu başŸvuru sayısının geçmişŸ yıllarla kıyaslanamayacak kadar iyi bir rakam olduğŸunu ifade ederek "Tabii ki bizim için yeterli bir rakam değŸil. ǖnümüzdeki yıllarda bu rakamın birkaç bin olacağŸına eminim" diye konuşŸtu.
Sınavların adil bir biçimde yapıldığŸını dile getiren Laçiner, "Adaylar son derece heyecanlı. İçlerinde çok yetenekli olan, tabiri caizse deha çıkar ise onları devletimiz, ülkemiz adına yakalamaya çalışŸıyoruz. EğŸitim kadromuz, içlerinde en yetenekli, en çalışŸkan olanı bulup Türkiye'nin sanatçılarını ortaya çıkarmaya çalışŸacak" dedi.


- Simurg DüşŸünce TopluluğŸu'ndan "Akademik GelişŸim Programı"
LJOMǜ Simurg DüşŸünce TopluluğŸu'nun, dördüncüsünü düzenlediğŸi Akademik GelişŸim Programı kapsamında LJOMǜ'den ve çeşŸitli üniversitelerden alanında uzman birçok akademisyen, bilgilerini program katılımcılarıyla paylaşŸtı.
GelişŸim programının yanı sıra her oturumun sonrasında kitap çekilişŸleri, öğŸrenci panelleri ve film okumaları gibi birçok faaliyet de Troia Kültür Merkezi'nde gerçekleşŸtirildi.
 
Kaynak: AA