Yaz Sanatla Güzel

Düzenlediği sanat etkinlikleriyle İzmir'in yaz gecelerine renk katan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu hafta da birbirinden renkli organizasyonlara imza atıyor.

Yaz Sanatla Güzel

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ağustos ayının son haftasında İzmirli sanatseverler için yine birbirinden renkli etkinliklerin yer aldığı bir program hazırladı.

GEZİ ANISINA
Etkinlikler kapsamında İzmirli müzisyenler, Gezi olaylarında hayatını yitiren gençleri anmak için bir konser organizasyonu yapacak. Pink Floyd'un The Wall albümünde yer alan Bring The Boys Back Home adlı parçası konserin esin kaynağı olurken, organizasyon kapsamında 20 Pink Floyd parçası yorumlanacak. 27 Ağustos Çarşamba günü, Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenecek konsere hayatını kaybeden gençlerin ailelerinin de katılımı bekleniyor. Organizasyona Büyükşehir Belediyesi'nin yanı sıra TMMOB, KESK, DİSK, İzmir Barosu, Konak ve Karabağlar Belediyeleri ile Rock-A Festival Kolektifi destek veriyor.

KARGO GELİYOR
Aşık Veysel Sanat Günleri kapsamında, 27 Ağustos Çarşamba günü, Kayhan Kalhor ve Erdal Erzincan birlikte sahne alacak. Bornova Aşık Veysel Amfi Tiyatrosu'ndaki ücretsiz konser saat 21.00'de başlayacak. Aynı kapsamda 3 Eylül'de Servet Kocakaya, 17 Eylül'de ise Grup Abdal İzmirlilerle buluşacak. Büyükşehir Belediyesi Çim Konserleri kapsamında 28 Ağustos Perşembe günü Kargo, sevenleriyle buluşacak. Tarihi Havagazı Fabrikası'ndaki ücretsiz konserin başlama saati 21.00.
MAHALLE’DE ŞENLİK VAR
Mahalle’de Şenlik Var konser dizisi kapsamında 29 Ağustos Cuma günü Dikili Atatürk Meydanı'nda saat 21.00’den itibaren Ebru Ertaç ve Fatma Meşe sahne alacak. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşen Yeniden Sinematek gösterimlerinde ise sıra Frances Ha adlı filmde. 27 Ağustos Çarşamba günü gösterilecek filmin yönetmeni Noah Baumbach. Gösterime girdiği 2013 yılında büyük ses getiren filmin başrollerinde Greta Gerwig, Michael Esper ve Adam Driver oynuyor. Bir dans topluluğunda çıraklık yapan ve pek de parlak bir kariyere sahip olmayan 27 yaşındaki Frances'in gerçek hayat ve sorumluluklarla tanışmasının öyküsü anlatılıyor.

YAZ SİNEMALARI
Açık Hava Yaz Sinemaları’nda ise farklı ilçelerde Sürgün İnek ve Düğün Dernek filmlerinin gösterimleri devam ediyor. Güzelbahçe'de 25 Ağustos günü Düğün Dernek, 26 Ağustos günü ise Sürgün İnek filmleri gösterilecek. Filmlerin gösterimleri Kahramandere Mahallesi ve Cumartesi Pazarı'nda yapılacak. Seferihisar'da Sığacık Kale İçi'nde, 25 Ağustos'ta Sürgün İnek, 26 Ağustos'ta ise Düğün Dernek, izleyicilerle buluşacak. 27 Ağustos Çarşamba günü Karşıyaka'da Bostanlı Rekreasyon Alanı'nda Sürgün İnek, 28 Ağustos'ta ise Düğün Dernek gösterilecek. Yine aynı tarihlerde Urla Cumhuriyet Meydanı'nda Sürgün İnek ve Düğün Dernek filmleri izleyicilerle buluşacak. Filmler, 29 -30 Ağustos tarihlerinde Gaziemir Festival Alanı'nda ve Balçova İnciraltı Engelliler Merkezi önünde gösterilecek. Açık Hava Yaz Sinemaları kapsamında son gösterimler 31 Ağustos Pazar ve 1 Eylül Pazartesi günleri Karabağlar Yurtoğlu Parkı ile Bayraklı Rekreasyon Alanı'nda gerçekleştirilecek. Ücretsiz olacak tüm filmlerin başlama saati 21.00.
Kaynak: İHA