Viranşehir'de sayaç gerginliği

Uyarılara rağmen elektrik sayaçlarını dışarı çıkarmayan mahallenin elektrikleri kesildi.Kesintilere tepki gösteren mahalleli yol kesti.

Viranşehir'de sayaç gerginliği
Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde Dicle elektrik Dağıtım A.Ş (DEDAŞ) ekipleri elektrik sayaçlarını dışarı çıkarmayan iki mahallenin elektriklerini kesti. Kesintilere tepki gösteren mahalleli, ağaç ve taşlarla yolu kapattı.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesin de DEDAŞ ekipleri, yasal zorunluluğa ve ekiplerin tüm uyarılarına rağmen elektrik sayaç ile elektrik tablolarını dışarıya almayan Azadi ve Yeni mahalledeki abonelerin elektrikleri kesildi.

Kesintilere ve görevlilere tepki gösteren mahalleli, ağaç ve taşlarla yolları kapattı. Duyuru bile yapılmadan kesintilerin gerçekleştiği savunan mahalleli, yapılanın zulüm olduğunu belirterek tepkisi dile getirdi.

Yasal olmamasına rağmen elektriklerin kesildiğini iddia eden mahalleli devlet eli ile suç işlendiğini ileri sürdü. Güvenlik güçlerinin de geniş güvenlik tedbirleri aldığı bölgede yaşanan gerginlik, kurum yetkilileri ile yapılan görüşmelerle düşmeye başladı. Mahallelinin sayaçları dışarı alınacağı yönündeki taahhütleri üzerine mahallelere yeniden elektrik verildi.

Tepkisini dile getiren Azadi Mahallesi Muhtarı Şıhan Çoban “Birkaç gün önce Dedaş Belediye hoparlöründen 'sayaçları dışarı çıkartın' diye bir duyuru yapmıştı. Duyuru sonrasında ekipler hemen mahallemize gelerek mahalle sakinlerinden sayaçların dışarı çıkartılması istendi.Bu kadar kısa süre içinde insanlar sayaçları nasıl dışarı çıkarsınlar. İnsanlara süre tanımadan hemen gelip elektriği kestiler. Bu resmen zulümdür. Yapılan bu uygulamayı bizler kabul etmiyoruz ve yetkilileri göreve davet ediyoruz” diye konuştu.
Kaynak: İHA