İngiliz Basını Açıklaması

İngiliz basını gazeteci James Foley’i boğazını keserek öldüren IŞİD militanının İngiliz aksanıyla konuştuğunu ve İngiliz olduğunu iddia etti.


Dailymail gazetesi internet sitesinde yayınladığı haberde İngiliz aksanıyla konuşan IŞİD militanının ABD’li gazeteciyi öldürdüğünü belirtti.

Haberde maskeli militanın tıpkı bir İngiliz gibi Londra aksanıyla konuştuğu ifade edildi. Daily Mirror gazetesi ise “ABD’li gazeteci James Foley’in başı İngiliz cihatçı tarafından kesildi” başlığını attığı haberinde IŞİD militanının İngiliz vatandaşı bir terörist olduğunu açıkladı.

İngiltere’de tabloid yayın yapan The Sun gazetesi de İngiliz aksanıyla konuşan bir IŞİD militanının gazeteci James Foley’i öldürdüğüne dikkat çekti.

Öte yandan, İngiltere Başbakanı David Cameron’ın bir sözcüsü görüntünün yayınlanması sonrası yaptığı açıklamada cinayetin vahşi ve acımasızca olduğunu dile getirdi. Öldürülen ABD’li gazeteci James Foley, 2012 yılında Suriye’de bir internet kafede bulunduğu sırada kaçırılmıştı. Ortadoğu muhabirliği yapan Foley, başta AFP olmak üzere birçok ajans için haberler yapıyordu.
Kaynak: İHA