‘hamamönü’ Arap Dünyasının Gözdesi

Türk ve dünya turizminin gözdesi Hamamönü, Arap dünyasının da gözdesi oldu.

‘hamamönü’ Arap Dünyasının Gözdesi
Türkiye’yi sıklıkla ziyaret eden Arap turistler, Ankara ziyaretlerinde Hamamönü’nü görmeden gitmezken, Hamamönü Arap televizyonlarında programlara konu oluyor.
Restore edilen tarihi evleri, dar sokakları, turistik değerleri, Sanat sokağı, camileri ve insanın içini ısıtan atmosferiyle Hamamönü, El Cezire Arap televizyonuna konuk oldu. Katar’dan tüm dünyaya yayın yapan El Cezire televizyonunda yayınlanan ve ilgiyle izlenen ‘Ekonomi ve İnsan’ programı, Hamamönü ve Hamamarkası bölgelerini konu edindiği bölümüyle Arap ülkelerinde ilgiyle izlendi.

“TÜM DÜNYA HAMAMÖNÜ’NÜ GÖRMELİ”
Gerçekleştirilen başarılı restorasyon çalışmalarıyla programın yapımcısı ve sunucusu AhmedBişto’nun dikkatini çeken Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Arap dünyasında yakından takip edilen programda, Hamamönü hakkında bilgiler de verdi. Restore edilen tarihi evlerin, sokakların ve gerçekleştirilen tüm kültürel ve sosyal aktivitelerin Hamamönü’nün maddi ve manevi değerini arttırdığını söyleyen Başkan Tiryaki, El Cezire televizyonu aracılığıyla tüm dünyayı Hamamönü’nü görmeye çağırdı.

“HAMAMÖNÜ’NÜ ÇOK BEĞENDİK”
Hamamönü bölgesinin Arap dünyası tarafından bilindiğini ve çok beğenildiğini söyleyen yapımcı ve sunucu AhmedBişto, “Hamamönü bölgesi ve burada gerçekleştirilen tarihi koruma çalışmaları bizi çok etkiledi. Tarihi değerlerin çok başarılı bir biçimde korunduğunu, bölgenin maddi ve manevi çok kalkındığını gördük. Program yayınlandığı gün büyük ilgiyle izlendi” dedi

Kaynak: İHA