Büyükşehir Havza’da Yolları Yeniliyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Havza ilçesine bağlı mahallelerdeki yol yapım çalışmalarını hızlandırdı.

Büyükşehir Havza’da Yolları Yeniliyor

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı kontrolünde 12 noktada yürütülen çalışmalarda inşaat firmaları, tüm imkanlarını seferber ederek gece gündüz çalışıyor.

Samsun'un Havza ilçesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından adeta şantiyeye döndürüldü. İlçeye bağlı kırsal mahallelerdeki grup yollarını belirli bir kaliteye kavuşturmak amacıyla yol yapım ve onarım çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, aynı anda 12 noktada çalışma yürütüyor.

İlçenin Doğançayır Mahallesi’nde 5 km, Mesudiye Mahallesi’nde 4 km ve Esenbey Mahallesi’nde 4 kilometrelik hendek açılırken, Meryemdede Mahallesi’nde de yol temizliği ve hendek açılma işlemine devam ediyor. Yeşilalan-Belalan arasındaki 6 kilometrelik, Hicinli-Başpelit arasındaki 5 kilometrelik, Karahalil-Sofular arasındaki 3 kilometrelik ve Sofular-Çamyatağı arasındaki 3 kilometrelik güzergahta stabilize yol yapmakta olan Fen İşleri Daire Başkanlığı, Çamyatağı'nda 4 kilometre uzunluğunda yol açtı. Taşkaraca Ören tren yolundan Samsun-Ankara karayoluna kadar olan 2 kilometrelik yolu sathi kaplama ile kaplayan ekipler, Şeyhsafi-Şeykoyun Mahalleri arasındaki 5 kilometrelik yolda da hendek açtı. Ayrıca Gidirli-Çiftlikköy Mahallelerini birbirine bağlayan 10 kilometrelik güzergahta ise asfalt yama yapılacağı öğrenildi.

Havza ilçesindeki yol çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Mustafa Yurt, çalışmaları en kısa zamanda bitirmenin gayreti içinde olduklarını söyledi.

Havza'da yapımı süren yol güzergahlarındaki çalışmalar ile vatandaşların ulaşım konforunu artırmayı hedeflediklerini ifade eden Fen İşleri Daire Başkanı Yurt, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz ile birlikte yaptığımız teknik inceleme gezileriyle amacımız, eksikliklerimizi görüp gerekli tedbirleri almaktır. Bu kapsamda iki tane köy geçişini hemen sıcak karışım ve beton yol yapacağız. Ayrıca bunlara ilave olarak da Gidirli, Çayırözü-Başpelit yollarının statik kaplaması yapılacak. Bu yol yapımlarına hemen başlayıp 15 gün içinde bitireceğiz. Belki köy geçişleri biraz daha zaman alabilir. Çünkü Vezirköprü'ye kurulmakta olan saatte 160 ton kapasiteli asfalt plentinin bitmesini beklemek zorundayız. Asfalt konusunda biraz bekleyeceğiz ama beton yol yapımına hemen başlayacağız. Müteahhide de gerekli talimatı verdik. Öbür gün hemen çalışmaya başlayacaklar" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA