Okul İçin Tek Kurşun

Türkiye genelindeki avcılar, Soma maden şehitleri anısına yaptırılacak ana sınıfı için "Bir Kurşun da Siz Atın" yarışmasında hedefi 12’den vurmak için çaba gösterdi.


Yırca Atış Poligonu’nda gerçekleştirilen "Bir Kurşun da Siz Atın" yarışmasına Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, Ege Yaban Hayatı Avcılık Federasyonu (EYHAF) Başkanı Ersin Düzyol, çevre il ve ilçe avcılar kulübü dernekleri ve çok sayıda avcı katıldı.

KAYMAKAM ATÇI 3’TE 2 YAPTI
Poligonda ilk atışı Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı yaptı. Atçı, 3 atıştan 2’sinde hedefi bulabildi. Kaymakam Atçı’nın atışıyla başlayan yarışmada çok sayıda avcı hedefi bulabilmek için çaba gösterdi.

“130 BİN AVCIDAN DESTEK BEKLİYORUZ”
Soma Kara ve Su Avcıları Derneği Timur Aka, maden faciası sonrası Soma için bir şeyler yapmak istediklerini belirterek şöyle konuştu: "En iyi hizmetin eğitimle olacağını düşündük. Eğitim için Soma’da bir anaokulu yapılması kararı çıktı. Tek kurşun atış yarışmasıyla bunun startını verelim ve bir kampanya yapalım dedik. Burada toplanan gelirleri Federasyon, Kaymakamlık, Milli Eğitim adına açılan ortak bir hesaba aktaracağız. Burada toplanan parayla Türkiye Avcıları Maden Şehitleri Anaokulu yapılacak. 31 Aralık 2014 tarihine kadar kampanya devam edecek. Tüm avcılarımızdan destek bekliyoruz. Türkiye’de 130 bin belgeli avcımız var. Bugün sadece bir avcı 1 lira yatırsa 130 bin lira toplarız. Ciddi rakamlara ulaşabiliriz, biz bunu başarabiliriz. İnanıyoruz, inandık, inşallah olacak.”

“OKUL İÇİN BİR TUĞLA KOY”
Ege Yaban Hayatı Avcılık Federasyonu (EYHAF) Başkanı Ersin Düzyol ise talihsiz faciadan sonra ziyarete gelip başsağlığı dilediklerini belirterek şunları söyledi: "Soma için ne yapabiliriz, bunu düşündük. Bu şekilde bir atış yarışması düzenleme fikri geldi. İlk etapta amacımız elde edeceğimiz gelirleri şehit ailelerinin çocuklarının eğitiminde kullanmak fakat, Soma Avcılar Derneği, Soma Kaymakamı ve Milli Eğitim Müdürümüzden bize bir anaokulu teklifi geldi. Biz de bütün arkadaşlarımız toparlandık bir araya geldik. Bir karar verdik. Soma madenci şehitleri adına bir anaokulu kampanyası başlattık. 31 Aralık’a kadar kampanya sürecek. Tüm avcılarımızın duyarlı vatandaşlarımızın kampanyaya destek vermesini, okul için bir tuğla da olsa desteklerini bekliyoruz.”
Bugün devam edecek yarışmaların sonucunda dereceye giren avcılara çeşitli ödül takdim edilecek.
Kaynak: İHA