Başbakan Erdoğan İzmir mitinginde konuştu...

Başbakan Erdoğan, İzmir mitinginde "Babası çok muhterem bir insandı" dediği Ekmeleddin İhsanoğlu'nu "Baba ile evlat aynı değil" sözleriyle eleştirdi.

Başbakan Erdoğan İzmir mitinginde konuştu...
Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de düzenlenen mitingde konuştu.

Erdoğan'ın hedefinde yine cumhurbaşkanı seçimindeki rakibi Ekmeleddin İhsanoğlu vardı.

İhsanoğlu'nu Türkiye'ye yabancı olmakla suçlayan Erdoğan, 'Çok muhterem bir babası var ama baba ile evlat çoğu zaman aynı olmuyor' diye konuştu.

Erdoğan, 'İzmirli kardeşlerime sesleniyorum, bunların peşinden gitmeyi bırakın' dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;


PARALEL YAPI


(Paralel yapının) İnlerine gireceğiz dedik mi, inlerine girdik mi? Şimdi şovmenler ecel terleri döküyor. Daha çok şeyler çıkacak, daha işin başındayız. Şimdi siz seyredin.

BUNLAR HARAMI HAMUDUYLA GÖTÜRDÜLER


Utanmadan çıkmışlar 'biz haram yemedik' diyorlar. Kardeşlerim bunlar haramı hamuduyla götürdüler. Paralel yargıdakiler 'senin şu işini çözeriz ancak şunu vereceksin, şuraya şunu yapacaksın'. İş adamlarına aynı şekilde 'senin şu işini görürüz ama şunu şuraya vereceksin' diyerek iş adamlarının hepsi bir korku kumpası içerisine girdi. Siz daha ne yiyeceksiniz, en büyük haramı yemişsiniz, kul hakkına girmişsiniz, vatanınıza, ülkenize, milletinize ihanet etmişsiniz. İnsanların mahremine, yatak odalarına kadar girmişsiniz, şantaj yapmışsınız.

Başbakan Erdoğan İzmir mitinginde konuştu...

BARİ İSTİKLAL MARŞI'NI BİLSEYDİ


Bu ithal aday yerli değildir, milli değildir, ülkesine milletine yabancı bir adaydır. Bu aday siyaset bilmez, bu aday Türkiye'yi de Türkiye'nin sorunlarını da bilmez. En azından İstiklal Marşı'nı bilseydi.

TIPIŞ TIPIŞ DEĞİL

Görüyorum ki İzmir 'tıpış tıpış' değil, gönülü olarak sandığa gidecek, hür iradesiyle oyunu kullanacak.

Başbakan Erdoğan İzmir mitinginde konuştu...

LAFA BAK TEK MİLLET OLMAZ DİYOR

Çıkmış bir tane aday, ismini vermiyeceğim, diyor ki; 'tek millet olmaz' diyor. Lafa bak, 'tek millet olmaz'. Ey efendi, bu ülkenin cumhurbaşkanı adayı olacaksan, bu ülkede tek millet anlayışını kabul edeceksin. Önce tek milletle neyi ifade edeceğimizi öğren. Daha sen çırak bile olamadın. Bu ülke Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla, Lazıyla, Çerkeziyle, Boşnağıyla, Arnavutuyla, Pomağıyla, Romanıyla hepsiyle birlikte tek millet. Önce bunu öğrenmen lazım. Bunu öğrenmeyen bu ülkede cumhurun başkanı olamaz.