5. Uluslararası Manavgat Motosiklet Festivali

5. Manavgat Uluslararası Motosiklet Festival kapsamında yaklaşık bin motosikletin katılımıyla kortej düzenlendi.

Manavgat Belediyesi tarafından düzenlenen festival kapsamında, Boğaz Otel alanında çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Otelin önünden başlayan korteje, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, dünyaca ünlü motor yarışçısı Kenan Sofuoğlu ve Macar motosiklet akrobatı Troger Mokus da katıldı.

Yaklaşık bin motosikletin katıldığı kortejde renkli görüntüler oluştu.
Macar Troger Mokus güzergah boyunca ve tarihi köprü üzerinde motosiklet üzerinde akrobasi hareketleri yaptı. Yol kenarlarını dolduran Manavgat halkı, Mokus'un gösterilerini heyecanla izledi. Mokus, zaman zaman motosikletinden ayağa kalkarak vatandaşları selamladı. Dünya şampiyonu yarışçı Kenan Sofuoğlu ve Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, kortejin önünde el ele tutuşarak Manavgat halkını selamladı. Kortej şehir içindeki gösterilerinin ardından Boğaz Otel'de sona erdi.
Belediye Başkanı Sözen, gazetecilere yaptığı açıklamada bu yıl 5'incisini düzenledikleri Manavgat Uluslararası Motosiklet Festivali'ne 5 ülkeden 70 kulüp ve 3 bine yakın motosiklet tutkununun katıldığını söyledi.

Sofuoğlu'nun da festivale ayrı bir hava kattığını anlatan Sözen, "Motor tutkusunu ön plana çıkarabilmek, dostluğu, barışı, Manavgat'ta bir araya getirmek, güzel dostluklara vesile olmak bizim için son derece güzeldi" dedi.

Sözen, festivalin Manavgat ekonomisine canlılık ve katma değer kattığını belirtti.

Sofuoğlu da Türkiye'de ilk defa bir motosiklet festivaline katıldığını bildirdi. Festivalin motosiklet sporuna ve sektörüne büyük katkı sağladığını ifade eden Sofuoğlu, "Bu kadar motosikletçi bu festivalle bir araya geldi. Çok güzel bir ortam olmuş. Beni çok mutlu etti. Motosiklet sektörünün gerçekten büyümesi gerekiyor. Bu festivalin de buna bir katkı sağladığına inanıyorum. Umarım bu festival önümüzdeki yıllarda da devam eder" diye konuştu.

Kortejde kasksız motosiklete bindiğini hatırlatan Sofuoğlu, bu davranışının eleştirilere maruz kalabileceğini, ancak güvenli bir ortam olduğu için kask takmadığını ifade etti.

Sofuoğlu, hiç kimsenin kasksız motosiklet kullanmamasını önerdi.
Manavgat Uluslararası Motosiklet festivali bu akşam Sibel Tüzün konseri ile sona erecek.

Kaynak: AA