Kırıkkale'de Kurulması Planlanan Hes Çalışmaları

Vali Ali Kolat, Çelebi ilçesinde Kızılırmak üzerine kurulması planlanan Hidro Elektrik Santrali (HES) inşaatını gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

İlçe ziyaretleri kapsamında, Kaymakam Yunus Can İnal'ı ziyaret eden Kolat, daha sonra Karabucak ve Yeniyapan köylerinde Kızılırmak üzerine kurulması planlanan HES inşaatında incelemelerde bulundu.
Kolat, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, inşaatı devam eden HES çalışmasının zaman zaman gündeme geldiğini hatırlatarak, bazı vatandaşların bir takım şikayetlerinin olduğunu söyledi.

Bu konuda ilgili firmayla görüşerek bir komisyon oluşturduklarını anlatan Kolat, "Firmada ciddi manada anlayış gösterdi. Vatandaşlarımızı mağdur etmeyecek şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Bundan sonra da sürdürecek. Biz de yerinde inceledik. Vatandaşlar açısından ciddi bir mağduriyet söz konusu değil ama mağduriyeti olanlar için de elimizden gelen desteği, yardımı yapacağız" dedi.

HES'in önemli bir çalışma olduğunu dile getiren Kolat, enerjinin ülke açısından önemli bir sorun olduğunu ifade etti.

Kolat, ülkenin birçok yerinde bu tür çalışmaların devam ettiğini anımsatarak, şöyle konuştu:
"Bu çalışmalar devam ederken elbette çevreye ve tarım arazilerine zarar vermeden, vatandaşların sağlık ve huzur içerisinde ekonomilerini de olumsuz etkilemeyecek şekilde götüreceğiz. Hep beraber takipçisi olacağız. Bir yol varsa bu hukuk yoludur. Biz bir hukuk devletiyiz. Hukuk devletinde eğer hukuka aykırı bir uygulama varsa yetkili merciler, mahkemeler ve idari birimler vardır. Oralara müracaat edilmek suretiyle hak aranır."
Kolat, ve beraberinde Kaymakam İnal, İl Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut, İl Genel Meclisi Başkanı Şerafettin Atalay, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atanur Aydın'la lçede bulunan Kalsit Maden Ocağı ve Çelebi Belediyesi Çok Amaçlı Kültür Merkezi'ni gezdi.
Kaynak: AA