Bursalı Gazeteciler Van'ın Güzelliklerini Keşfediyor

Çözüm süreci ile huzurun hakim olduğu ve güvenlik riskinin kalktığı bölgede bulunan tarihi ve doğal yapılar, uzun yılların ardından batıdan gelen ziyaretçilerini ağırlıyor.

Van ve çevre illerde yıllarca yaşanan terör olayları nedeniyle saklı kalan, güvenlik sıkıntısı nedeniyle yeterince ziyaret edilemeyen tarihi ve turistik güzellikler, çözüm sürecinin ardından düzenlenen etkinliklerle Türkiye ve dünyaya tanıtılıyor.
Bu kapsamda, Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün, "Gazeteci Değişim Programı" çerçevesinde, Bursa İl Müdürlüğü'nün işbirliği ve Vangölü Gazeteciler Cemiyetinin (VGC) daveti üzerine Van'a gelen 25 Bursalı gazeteci, Muradiye Şelalesi'ni gezdi.
Van Gazeteciler Cemiyeti (VGC) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Sevinç ve bazı yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Şeytan Köprüsü ve Muradiye Şelalesi'ne gelen Bursalı gazeteciler, bol bol hatıra fotoğrafı çekerek gördükleri güzellikleri ölümsüzleştirdi.
Basın-Yayın ve Enformasyon Bursa İl Müdürü Kadir Akarkaya ile Diyarbakır İl Müdürü Melik Akaslan'ında refakat ettiği gezi kapsamında dün Akdamar Kilisesi'ni, bu günde Muradiye Şelalesi'ni gezen gazeteciler, iki gün boyunca gördükleri güzelliklere hayran kaldıklarını dile getirdi.
Bursa Basın-Yayın Enformasyon İl Müdürlüğü olarak çözüm sürecine destek vermek ve batıdaki gazetecilerin bölgeyi görmelerini sağlamak amacıyla bu gezi düzenlediklerini belirten Akarkaya, şöyle konuştu:
"Vangölü Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte buradayız. Ziyaretimiz, Barış Sürecine destek olsun, Bursa gazetecileri Van'ı ve bazı ilçelerini görsün istedik. 'Van'daki durumlar nedir ve buradaki yaşantılar nasıldır' bunu görmek istedik. Van'daki gazetecilerin Bursa'daki gazetecileri görmeleri açısından güzel bir gezi oldu. Muradiye Şelalesini çok beğendik. Bizlere gösterilen ilgiden dolayı grubum adına teşekkür ediyorum. Bölgenin çok önemli güzellikleri var. Süreçle birlikte bu güzelliklerin daha iyi tanıtılacağına ve daha çok ziyaret edileceğine inanıyorum.''
Gazeteciler, Muradiye Şelalesi'ndeki yemek programının ardından İshakpaşa Sarayı'na hareket etti.
Kaynak: AA