Turgutlu'da 'Bakkalına Sahip Çık' Kampanyası Başlatıldı

Turgutlu Bakkallar Odası, alışveriş merkezleri ve market zincirlerine karşı rekabet edemeyen bakkal esnafının sesini duyurmak için "AVM'den alma bakkaldan al, mahalleniz bakkalıyla güzel, paran Turgutlu'da kalsın" sloganıyla "Bakkalına Sahip Çık" kampanyası başlattı.

Turgutlu Bakkallar Odası Başkanı Ergun Çolak, kampanyayla ilgili yaptığı açıklamada, haksız rekabetle boğuşan bakkalların sesini duyurmak istediklerini söyledi.

Bakkal esnafının diğer ulusal marketlere göre daha hesaplı alışveriş imkanı sunduğunu savunan Çolak, şunları kaydetti:
"Biz Turgutlu Bakkallar Esnaf Odası olarak tüketici bilincini oluşturarak feryadımızı toplumsal bir harekete dönüştürmek istiyoruz. Onun için 'AVM'den alma bakkaldan al, mahalleniz bakkalıyla güzel, paran Turgutlu'da kalsın' sloganıyla küçük esnaf hareketini başlatmak istiyoruz. Marketler yasasının 20 yıla yakın süredir sermaye lobileri tarafından çıkarılmasına izin verilmediğini biliyoruz. 'Paran Şehirde Kalsın' projesi ile küçük esnaf ve vatandaş dayanışmasını sağlayıp Turgutlumuzun sermayesinin ulusal marketler ile aynı gün şehir dışına çıkarılmasına izin vermemeliyiz."
​Kampanyanın duyurulduğu basın açıklamasına, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Hasan Geriter ile Turgutlu'dan bazı oda başkanları da destek verdi.
Oda başkanları, açıklamanın ardından vatandaşlara kampanya broşürleri dağıttı.

Kaynak: AA