Salça Makineleri Ev Hanımlarının İşini Kolaylaştırdı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, yaygınlaşan salça makineleri ev hanımlarının işlerini kolaylaştırdı.

Salça Makineleri Ev Hanımlarının İşini Kolaylaştırdı
Eskiden ev hanımlarının günlerce emek verdiği ev salçaları şimdi elektrikle çalışan makineler yardımıyla dakikalar içinde yapılırken, büyük kolaylık oldu.
Burhaniye yöresinde her geçen gün sayıları artan salça makineleri vatandaşların işlerini kolaylaştırdı. Salça makineleri, bazı vatandaşlara gelir kapısı olurken, kadınların işlerini de kolaylaştırdı. Makineler domatesin kasasını 5 ile 10 lira arasında sıkarken, büyük ilgi gördü. Salça yaptırdığını anlatan Zeki Topal, “Ben yazlıkçıyım. Geldim domates aldım, salça yaptırdım. Daha iyi böyle. Geldik sıktırdık. Kış boyu yiyeceğiz” dedi.

Erkan Topal da, “Teknoloji geliştiği için her şey artık çok kolay. Daha önceleri zordu. Hep elle yapılıyordu. Şimdi makineler çıktı. Domates alıyoruz. Burada sıktırıyoruz. Kışa hazırlık. Teknoloji işi kolaylaştırdı. Salçamızı böyle kolayca yapıyoruz” diye konuştu.

Makine sahibi Kadriye Üstün de “Biz bayanlar olarak salçayı elimizde yapıyorduk. Bu da zor oluyordu. Şimdi ise makineler çıktı. Hem kendimize yapıyoruz. Hem gelenlerin işini görüyoruz. Müşterilerimiz memnun. Makineler çıktı salça yapmak kolaylaştı” dedi.

Kaynak: İHA