Doğanpınar Göleti Çiftçilerin Yüzünü Güldürüyor

Manisa'nın Gördes ilçesine bağlı Doğanpınar Mahallesi'nde Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapımı tamamlanan Doğanpınar Göleti çiftçilerin yüzünü güldürüyor.

Doğanpınar Göleti Çiftçilerin Yüzünü Güldürüyor

Geçtin Deresi üzerinde bulunan göletin inşaatı 2012 yılında tamamlanmış, ardından gölet su tutmaya başlamıştı. Göletin su tutmaya başlamasının ardından 03 Mart 2014 tarihinde sulama inşaatı da tamamlandı. 423 hektarlık alanı kapsayan sulama alanının içinde Doğanpınar, Benlieli, Ulgar, Kurtlar Çitliği mahalleleri yer alırken; Deliçoban ve Güneşli mahallelerinin de bir kısmı sulamadan faydalanabiliyor. Deneme sulamasının da geçtiğimiz günlerde tamamlanmasının ardından, çiftçiler sulu tarıma geçmeye başladı.

Doğanpınar topraklarına can veren gölet, arazilerde ilk kez salatalık ekilmesine de imkan sundu

Gördes Kaymakam Turgay Hakan Bilgin, Garnizon Komutanı Selim Kasacı ve Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, sulu tarıma geçilmesinin ardından bölge çiftçilerini tarlalarında ziyaret etti. Doğanpınar Mahallesi Muhtarı Ali Rıza Atabey eşliğinde sulamadan faydalanan çiftçilerle görüşüldü. Sulu tarıma geçen çiftçiler duydukları memnuniyeti dile getirirken, Doğanpınar Gölet'inin mahallelerine kazandırılmasında emeği geçenlere defalarca teşekkür etti

Kaymakam Turgay Hakan Bilgin, "Ziyaret ettiğim,iz arazilerde görüyoruz ki vatandaşlarımızın yüzleri gülüyor. Ürünlerinden aldıkları hasattan oldukça memnun gözüküyorlar. Sulu tarım gerçekten bölge çiftçilerine büyük bir nimet. Doğanpınar Göleti'nin sulama havzası 423 hektar gibi oldukça geniş bir alanı kapsıyor. İlerleyen yıllarda ürün çeşitliliğinde artacağına inanıyoruz." dedi.

Gördes'in son yıllarda eğitim, sağlık ve ulaşım yatırımlarının yanında sulama ve gölet yatırımlarını da oldukça fazla aldığını belirten Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol da, "Çiftçilerimiz göletten son derece memnun. Sulu tarımla birlikte bölgede farklı ürünler yetişmeye başladı.

Sulamadan sadece Doğanpınar Mahallemiz değil Güneşli'den Benlieli'ye kadar birçok mahallemiz faydalanıyor. Gölet bölgede sadece tarım değil beraberinde balıkçılık gibi farklı sektörlerin de gelişmesine katkı sağlayacak." dedi.

Kaynak: İHA