Seydiler Mahallesi’ne Cemaleddin-i Seydi Cami

Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde Cemaleddin-İ Seydi Hazretleri adına inşa edilecek olan Cemaleddin-i Seydi Cami Ve Türbesi'nin protokolü Antalya İl Müftülüğü’nde İmzalandı
Antalya İl Müftülüğü’nde yapılan protokol ile ilgili açıklamalarda bulunan Cemaleddin-i Seydi Vakfı Genel Sekreteri Okan Akın, "İlçemiz Seydiler Mahallesi'nde mezarı bulunan ve Peygamber Efendimiz'in hem anne hem de baba tarafından on üçüncü kuşak torunu olan Cemaleddin-i Seydi Hazretleri ile ilgili geçmişte belediye başkanlığı ve milletvekilli yapmış olan Hüseyin Avni Akın’ın araştırmaları sonucu elde ettiği bilgiler kaymakamlığımız tarafından güncellenmiştir.

Seydiler Mahallesi’ne Cemaleddin-i Seydi Cami
Yapılan yazışmalar ve devlet arşivlerinden elde edilen belgelerin tercümesi neticesinde, bilgilerin doğruluğu kesin bir şekilde teyit edilmiştir.Yapılan bu araştırmaların sonucunda Cemaleddin-i Seydi Hazretlerinin, aynı zamanda Abdülkadir Geylani Hazretlerinin annesinin dedesi olduğu net bir şekilde ortaya çıkmıştır. Bu çalışmalar neticesinde Cemaleddin-i Seydi Vakfı oluşturulmuştur. Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Cemaleddin-i Seydi Camii ve Türbesi'nin projesi hazırlanmıştır. Geçen yıldan bu yana süregelen çalışmalar neticesinde de gerekli tahsis ve prosedürler çözümlenerek protokol imza aşamasına gelinmiştir" dedi.

Akın, protokolün Cemaleddin-i Seydi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Nasuh Boztepe, Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, İlçe Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, Seydiler Mahallesi Muhtarı Mevlüt Bıçak ve İl Müftüsü Osman Artan tarafından İl Müftülük makamında imzalandığını belirtti.

Kaynak: İHA