Alüminyum Folyodan Hediyelik Eşya Üretiyorlar

Havza ilçesinde halk eğitim merkezi tarafından açılan kursa katılan kadınlar, mutfakta yiyecekleri sarmak için veya yemek pişirirken kullanılan alüminyum folyodan hediyelik eşya yaparak ev ekonomilerine katkıda bulunuyor.

Havza Atatürk Evi alt katında açılan "Folyo Kabartma Kursu"nda kursiyerler daha kurs bitmeden ürettikleri hediyeliklerden para kazanmanın memnuniyetini yaşıyor.
Kursiyerlerin alüminyum folyo kullanarak ürettikleri aynalar ve tablolara ise en çok rağbeti, kaplıca turizmi için ilçeye gelen turistler gösteriyor.
Havza Halk Eğitim Merkezi Müdürü Uğur Sağlam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin turistik bir bölge olması nedeniyle böyle bir kurs açmaya karar verdiklerini söyledi.

Folyo kabartma ile ilgili 5 kurs açtıklarını belirten Sağlam, "Burada kursiyerlerimiz hem yörenin özgün eserlerini tablo haline dönüştürüyor hem de müşterilerin istek ve ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yapıyorlar. Bu kurslarda 60 kadar kursiyer eğitim aldı. Kursiyerlerimiz 15 bin lira kadar bu kurslarımızdan gelir elde ettiler" dedi.

Atatürk'ün Havza'ya gelişinde kaldığı Havza Atatürk Evi'nin alt katında verilen kursları müzeyi ziyarete gelen turistlerin de ziyaret ettiğini anlatan Sağlam, şöyle konuştu:
"İlçemize gelen turistler sıklıkla kursumuzu ziyaret ederek sipariş vermekte. Kursiyerlerimiz burada gelir elde ederken bir taraftan da moral motivasyon olarak kendilerini burada yenileme imkanı buluyorlar. Kursta ayrıca Atatürk Evi maketleri de yapılıyor. Atatürk Evi'mizin restore edilmiş halini makete dönüştürüyoruz. Bu maketlerimiz de oldukça talep görmekte. Havza'ya bir değer kattığımızı düşünüyoruz."
Havza Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü El Sanatları Kursu Usta Öğreticisi Tuğba Can ise 6 yıldır usta öğreticilik yaptığını belirterek, "Karadeniz Bölgesi'nde tekiz. Kursumuz çok ilgi görüyor. 37 öğrencim var. Özel siparişler alıyoruz. Yerli ve yabancı turistler aracılığı ile yurt dışına ve yurt içine, kısacası dünyanın dört bir yanına ürünlerimizden gönderiyoruz. Bayanlarımızın kendilerine kattıkları özgüven sayesinde harçlıklarını çıkarıyorlar" diye konuştu.

Kursiyerlerden Sevim Dinler de iki yıldır kursa devam ettiğini belirterek, şunları dile getirdi:
"Çok zevkli bir iş. Ben bir ev hanımıyım. Bir ev hanımı olarak bu iş ile bütçemize katkıda bulunmak ve destek olmak çok güzel. Bu kurs bizim için bir taraftan sosyal bir aktivite bir taraftan da ailemize destek olmak için vesile."
Diğer kursiyerler de yaptıkları çalışmalardan keyif aldıklarını, keyif aldıkları bir iş yaparken para kazanıyor olmaktan da mutlu olduklarını dile getirdi.
Kaynak: AA