Ordu’da Hafriyat Uyarısı

Ordu Büyükşehir Belediyesi, belirlenen sahalar dışına hafriyat döken şahıs ve şirketlere uyarıda bulunarak ağır ceza uygulayacağını açıkladı.

Ordu’da Hafriyat Uyarısı

Altınordu, Gülyalı, Fatsa ve Ünye ilçelerine hizmet edecek olan Hafriyat Depolama Sahaları ile ilgili bir açıklama yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz vatandaşların belirlenmiş olan bu alanlar dışında hafriyat toprağı ve inşaat yıkıntı atığı dökmemesini istedi. Bu konuda kesinlikle hiçbir müsamaha gösterilmeyeceğini vurgulayan ve dökenlere ise idari para cezası uygulanacağı belirten Başkan Enver Yılmaz, “Yasa bu konuda ciddi para cezaları içeriyor. Hizmete hazır hale getirdiğimiz alanlardan birincisi; Altınordu ve Gülyalı ilçesine hizmet verecek, Gülyalı İlçesi Taşlıçay Mahallesi'nde bulunan (havalimanı için taş alınan maden sahası) 245 bin 276 m2’lik alan, ikincisi; Fatsa ilçesi Evkaf Mahallesi'nde bulunan ve mülkiyeti hazineye ait olan eski çöplük alanı. Diğeri ise; Ünye ilçesi Göbü Mahallesi sınırları içerisinde, Killik bölgesindeki özel mülkiyetli olan alandır. Belirlenmiş olan bu alanlar dışında hafriyat toprağı ve inşaat yıkıntı atığı dökülmesi yasaktır. Kanun ve yönetmeliklere aykırı hafriyat dökenler, depolayanlar, taşıyanlar hakkında 2872 Sayılı Çevre Kanunu'nun 8. Maddesi'nin ihlalinden dolayı, aynı Kanunun 20/r maddesi gereğince şahıslara 42 bin 232 TL, şirketlere ise 126 bin 696 TL idari para cezası uygulanacaktır” dedi.

Yılmaz, hafriyat taşıyacak araçlara’Hafriyat Taşıma İzin Belgesi’ verileceğini, bugüne kadar 77 araca bu belgeyi verdiklerini de belirterek, “Hafriyat taşıyan araçlara yılbaşından itibaren, uydu araç takip sistemine uyumlu, damper hareketlerine duyarlı, GPS cihazı taktırılması zorunlu hale getirilecek. Böylece kaçak ve kontrolsüz hafriyat dökümünün önüne geçilmesi sağlanacak. İlimiz genelinde kaçak hafriyat dökümünün önlenmesi amacıyla jandarma komutanlığı, ilçe belediyeleri ve emniyet müdürlüğü ile işbirliği içerisinde denetimler yapılmaya başlanmıştır. Unutulmamalı ki; çevreyi korumak asli görevimizdir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA