Narenciye Sezonunda Yabancı İşçi Çalıştırılmaması Konusunda Tavsiye Kararı Alındı

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği ile narenciye sektörünün İçel ve Adana işçi temsilcileri ile üretici birlikleri, 2014-2015 yılı narenciye hasadında yabancı işçi çalıştırılmaması ve işçilik yevmiyesinin 44 lira olması konusunda tavsiye kararı aldılar.

Narenciye Sezonunda Yabancı İşçi Çalıştırılmaması Konusunda Tavsiye Kararı Alındı

Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nin (AKİB) internet sitesinde yer alan habere göre, Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kavak başkanlığında 2014-2015 narenciye sezonu ve kesim işçilerine ilişkin toplantı yapıldı. AKİB toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu üyeleri, bölgede yer alan elciler adına İçel, Adana ve Tarsus’tan işçi temsilcileri ile üretici birlikleri temsilcileri katıldı.

2014-2015 yılı narenciye sezonunun ele alındığı toplantıda, sezon için tavsiye niteliğinde kararlar alındı.

Başkan Kavak ile temsilcilerin imzasını taşıyan ve oy birliğiyle alınan tavsiye niteliğindeki kararlarda, narenciye hasadında yabancı işçi çalıştırılmaması kararı dikkat çekti. 2014-2015 narenciye sezonunda işçilik yevmiyesi olarak, elcilik ücreti de dahil 44 TL ödenmesi tavsiye edilen karar metninde ayrıca, İŞ-KUR kaydı olan elciler çalıştırılmasının teşvik edilmesi, belgesi olmayan servis araçlarının çalıştırılmaması, servis ücretlerinin 220 TL olarak ödenmesi yönünde tavsiye kararı alındı. Toplantıda, 20-30 Ağustos 2014 tarihleri arasında üretici, elci ve ihracatçıların katılacağı geniş katılımlı bir toplantı yapılmasına da karar verildi.

Kaynak: İHA