Fatsa'da Hız Koridoru Çalışması

Fatsa ilçesinde hız kontrolü sistemi uygulaması çalışmalarının tamamlandığı bildirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü'ne Koordinasyon ve Harekât Şube Müdürü olarak atanan Muharrem Elmas, hız koridoru sisteminin birkaç gün içinde uygulamaya geçeceğini söyledi.

Uzun bir süredir sistemi hayata geçirmek için çalıxma yaptıklarını belirten Elmas, ''Sistemin alt yapısı ve teknik cihazları Fatsa Belediyesi ile yapılan protokol gereği belediye tarafından alındı ve yapıldı. Sistemin yazılımı yüklenecek ve birkaç gün içinde sistem çalışacak. Otomobillerde 70, kamyonetlerde ve kamyonlarda 50 kilometre olan hız sınırını trafik kanunun 51/2-a maddesi kapsamında yüzde 30 arasında aşan sürücülere 172 lira, kanunun 51/2-b maddesi kapsamında yüzde 30 üzerinde hız sınırını aşan sürücülere ise 350 lira ceza uygulanacak" diye konuştu.

Hız Koridoru sisteminin test edildiğini söyleyen Elmas,"Hız Koridoru 450 metrelik bir alan içisinde ölçüm yapacak ve 450 metreyi 18 saniyenin altında geçen araç sürücülerine ceza yazılacak. Sistem otomatik olarak koridora giren aracın plakasını okuyacak ve koridordan çıkış süresiyle hızını tespit edecek. Sistemi sürekli olarak görevlendireceğimiz iki polis arkadaş takip edecek ve sistem tarafından otomatik olarak yazılan cezaları kontrol ettikten sonra adrese postalayacaklar. Hız koridoruna sistemin test edildiği süre zarfı içerisinde 150 araçtan 2'si yakalanıyor ortalama olarak. Sürücülerimiz daha dikkatli ve temkinli olsunlar" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA