Kalınomuz’dan Chp’li Meclis Üyelerine Belgeli Cevap

CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz, “Efeler İlçe Başkanlığı yönetiminin düşmesinde parti tüzüğüne ya da hukuka aykırı bir durum söz konusu değildir” dedi.


CHP Efeler İlçe Başkanlığı yönetiminin düşmesi nedeniyle çeşitli tartışmalar yaşandığına işaret eden Barkan Kalınomuz, “Efeler İlçe Başkanlığını parti tüzüğümüzde yer alan kuralları hiçe sayarak görevden aldırdığım, düşürdüğüm iddia edilmekte. Efeler İlçe Başkanlığı yönetiminden istifa edenlerin yerine yedeklerin çağrılması beklenmeden tüzüğümüzün 42/D maddesinin uygulandığı ileri sürülmekte. Bu iddialarda şahsımdan ziyade partim ve partimin yetkili organları yıpratılmaya çalışılmakta.

“Öncelikle Efeler İlçe Başkanlığı yönetiminin düşmesinde parti tüzüğüne ya da hukuka aykırı bir durum söz konusu değildir” diyen Kalınomuz, “6360 Sayılı Büyükşehir Kanunu ile Merkez İlçenin tüzel kişiliği son bulmuş olup yerine Efeler İlçesi kurulmuştur. Bu yasa ile Merkez İlçede yer alan devlet dairelerinde çalışan personelin dahi Efeler İlçe olarak yeniden atamaları yapılmıştır. Bu sebeple CHP Merkez İlçe Başkanlığı düşmüş olup 20 Kasım 2013 tarihli MYK toplantısında Bayram İnci Başkanlığında 16 yönetim kurulu üyesi atanmıştır. 21 Kasım 2013 tarihinde bu atama yazısı CHP Efeler İlçe Başkanlığımıza Genel Merkezimizce tebliğ edilmiştir. Atama yönetim kurullarında yedek üye ataması yapılamayacağından dolayı Genel Merkezimizde sadece Olağanüstü Merkez İlçe Kongresinde seçilmiş olan asil yönetim kuruluna görevi tevdi etmiştir. Doğal olarak Efeler İlçe Yönetim Kurulunda gerçekleşen istifalardan dolayı yönetim kurulu üye sayısı üçte ikinin altına düştüğünden tüzüğümüzün 42/D maddesi gereği Merkez Yönetim Kurulunca CHP Efeler İlçe Yönetiminin düşürülmesine ve yerine geçici kurul atanmasına karar verilmiştir. Efeler İlçe Başkanı Bayram İnci’nin yedek üyelerin çağrılmasına ilişkin Genel Merkezimize yazdığı yazıya cevap olarak da 20 Kasım 2013 tarihli MYK toplantısında atandıkları ve yedek üyelerinin bu sebepten dolayı bulunmadığı belirtilmiştir. Kamuoyunu ve partililerimizi yanıltmaya yönelik yapılan beyanların hepsi asılsız olup gerçeği öğrenmek isteyenlerin konu hakkında partimizin yetkili kurullarından bilgi alabileceğini belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA